Este visul oricărui barman – un butoiaș care poate monitoriza nivelul de bere și care să avertizeze atunci când rămâne fără, astfel încât barurile să nu rămână niciodată fără una dintre cele mai iubite băuturi din lume, relatează Reuters.
Ba mai mult, butoiașul deștept va putea ține berea rece pentru mai mult timp. Păcat că nu poate să facă și reumplerea încă, scrie publicația.
Patronii de baruri au simțit nevoia să se reinventeze, în condițiile în care aceștia se confruntă cu stagnarea vânzărilor de bere, iar tot mai mulți băutori au trecut pe vin sau spirtoase.
Prin urmare, Carlsberg, producătorul danez de bere, va introduce butoiașul deștept de bere (smartkeg), oferindu-le barmanilor posibilitatea de a monitoriza nivelul de bere pe o tabletă. Datele pe care le colectează vor fi de folos atât pentru aceștia, cât și pentru marii producători, care vor afla, astfel, de ce bere este nevoie pe piață.
„Așa vom putea fi siguri că produsul potrivit este valabil la locul potrivit, în momentul potrivit”, a spus Nancy Cruickshank, care conduce revoluția digitală de la Carslberg.
Butoiașele deștepte vor fi făcute din plastic, și nu din tradiționalul oțel masiv, cu care obișnuiau producătorii „să îmbrace” berea în ultimii 60-70 de ani.