Decizie definitivă în cazul românului din Anglia ai cărui copii au fost luați de autorități: Aceștia vor fi adoptați de un cuplu de gay

Decizie definitivă în cazul românului din Anglia ai cărui copii au fost luați de autorități: Aceștia vor fi adoptați de un cuplu de gay
Foto: rodiagnusdei.wordpress.com

Florin Barbu, este românul din Marea Britanie ai cărui copii, de 5 și 8 ani, au fost luați în 2014 de către serviciile sociale din Haringey pentru a îi proteja de către stresul la care erau supuși de certurile dintre părinții săi.

S-a ajuns la un proces pentru custodia celor mici, iar autoritățile îi plasează în custodia altui cuplu. Acesta este unul format din doi bărbați homosexuali. Instanța a judecat în continuare nu despre părinții naturali ai copiilor ci despre capacitatea noului cuplu de părinți să ii adopte pe micuți.

Instanța a respins patru propuneri ale familiei biologice de alte cupluri în custodia cărora să fie dați copiii, conform evz.ro. La ultimul termen din 20 iunie a luat parte în sala de judecată și un reprezentat al statului român ce s-a constituit parte în proces deoarece copiii au cetățenia română. Juristul prezent la termen a adus un raport al Protecției Copilului din România privind o a cincea familie din țară dispusă să aibă grijă de copii.

Din nefericire pentru Florin Barbu, instanța a decis ca cei doi copii să fie adoptați definitiv de către cuplul de homosexuali. Acesta a postat următorul mesaj pe pagina personală de Facebook după aflarea sentinței: "Dumnezeu vrea să ne vadă UNIȚI.Astazi copii mei au ajuns în Adopție la un cuplu de Homoxexuali,Bani au vorbit iar Social Services Haringey si judecătoarea au hotărît,Nu au luat în Seamă ce a spus Baristerul nu au luat in seama Repatrierea copiilor Bogați cîștigă Bătălia dar Nu Războiul.Noi suntem Romani suntem 23 de milioane de oameni Romania si Biserica nu acceptă,nimeni nu ne fura copii.Va rog ieșiți in strada faceti proteste faceti orice ca copii sa se întoarcă în Familie.Copiii mei sunt DISPERAȚI așteaptă ajutorul voștru nu mai rezistă acolo.Iar avem nevoie de bani pentru a merge mai departe cu avocatul la CEDO la următorul proces.Vă multumesc tuturor si împreuna vom reuși".

Ulterior el i-a mulțumit senatorului Ben Oni Ardelean care a fost prezent la proces și echipei din România care a susținut punctul său de vedere în instanță. Parlamentarul s-a ocupat de cazurile mai multor familii din diaspora a căror copiii au fost luați de autorități.

Pe 1 iulie se va judeca o cerere a serviciilor sociale ca Florin Barbu să fie arestat pentru că a divulgat informații despre noua familie a copiilor săi.

Florin Barbu a anunțat ulterior pe Facebook că începând de luni 27 iunie va intra din nou în greva foamei în fața sediului CEDO. El mai făcuse anterior câteva săptămâni de greva foamei pentru a atrage atenția asupra cazului.

Marți dimineață, bărbatul a atras atenția asupra orgănizării a două proteste în Londra împotriva deciziei instanței. Primul va avea loc pe 25 iunie la ora 10, iar al doilea pe 17 iulie la ora 13 pe Downing Street SW1A 2 Westminster.