Demiterea momentului: Un manager de teatru a fost dat afară, după ce actorii au acuzat-o că alegea în repertoriu spectacolele cu ea în rolul principal

Demiterea momentului: Un manager de teatru a fost dat afară, după ce actorii au acuzat-o că alegea în repertoriu spectacolele cu ea în rolul principal
sursă foto: ctnews.ro

Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, a demis-o pe Dana Dumitrescu, managerul Teatrului de Stat din orașul de la malul mării, după ce în urma unui control au fost descoperite mai multe nereguli, relatează news.ro.

Prin urmare, după anunțul făcut luni de Țuțuianu, managerul Teatrului de Stat va avea un preaviz de 60 de zile, iar în primele 30 trebuie să remedieze neregulile constatate. Abia după această perioadă, notează publicația, va fi numit un manager interimar din afara teatrului, până la organizarea unui concurs.

„Din punctul de vedere al contractelor de prestări artistice au fost constatate următoarele: pentru piesa El Saludador au fost făcute plăţi către diferiţi prestatori, fără ca premiera să mai aibă loc. Totodată, pentru piesa Testosteron există sume achitate suplimentar faţă de valoarea existentă în procesul verbal încheiat de comisia de negociere. Pentru proiectul Ovidius in Love, deconturile pentru decoruri au fost realizate greşit, astfel încât Primaria Constanţa, finanţatorul proiectul, nu a considerat eligibilă nicio sumă din cadrul acestui proiect”, a declarat Marius Horia Ţuţuianu, potrivit aceleiași surse.

Ba mai mult, publicația notează că președintele CJ Constanța a spus că au fost identificate şi alte nereguli, în sensul că Teatrul de Stat nu are nici în acest moment un Regulament de Organizare şi Funcţionare, modificat şi aprobat prin hotărâre de Consiliu Judeţean, ca urmare a modificărilor organigramei şi a statelor de funcţii, că există foarte multe numere anulate în registrul de intrări/ieşiri, numere dublate şi, de asemenea, există multe referate anulate.

„După acest control, voi dispune activarea articolului 27 din cadrul contractului de management al doamnei Dana Dumitrescu. Astfel, doamna Dumitrescu va avea un preaviz de 60 de zile. În termen de 30 de zile trebuie să remedieze ceea ce am constatat în urma controlului, după 60 de zile îşi încetează activitatea. Nu este o vendetă personală în ceea ce o priveşte pe doamna Dumitrescu, pe care o apreciez ca om şi ca actor. Însă contest total calităţile dumneaei ca manager. Sper să înţeleagă şi pe viitor să putem lucra împreună, dacă va fi cazul”, a explicat Marius Horia Țuțuianu.

Preşedintele CJ Constanţa a dispus controlul la Teatrul de Stat Constanţa după ce mai mulţi actori au acuzat-o pe directoarea Dana Dumitrescu de diverse nereguli. Ei i-au adresat o scrisoare deschisă lui Țuțuianu, prin care reclamau că sunt alese în reportoriu în mod special spectacole în care Dana Dumitrescu are rolul principal. Totodată, actorii mai susţineau că distribuţiile spectacolelor sunt hotărâte în mod abuziv pe baza simpatiilor sau antipatiilor, precum și că au fost realizate multe producţii ample, cu bugete mari, care s-au jucat doar de câteva ori, din cauza managementului defectuos sau din motive personale ale directoarei.

Echipa de anchetă a fost formată din 11 reprezentanţi ai direcţiilor instituţiei, iar concluziile au fost centralizate şi analizate de către Direcţia de Turism şi Coordonarea Instituţiilor de Cultură Subordonate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:50 - Gest grosolan după remiza lui CSA Steaua cu Șelimbăr. Ce a făcut un oficial al roș-albaștrilor la finalul partidei (VIDEO)
23:34 - Germania va livra Ucrainei un sistem avansat de apărare antiaerină în următoarele zile. Christine Lambreht, vizită surpriză la Odesa
23:14 - Un oficial ucrainean a distribuit imagini de la Revoluția Română din decembrie 1989: „Într-o zi, sper că în curând, rușii îi vor face lui Putin ceva similar cu ce i-au făcut românii lui Ceaușescu” (VIDEO)
22:51 - Ion Petrescu: Dacă retragerea rușilor din Liman prefațează o posibilă folosire a armei nucleare tactice în zonă? / Analistul militar, pe B1 TV, despre cele trei zone ucrainene posibile pentru un atac nuclear rusesc (VIDEO)
22:20 - Bombardiere rusești capabile să transporte rachete de croazieră și arme nucleare, detectate în apropiere de Finlanda
21:49 - Claudiu Năsui: Virgil Popescu ne spunea înainte de război să stăm liniștiți că o să ne vină gaz prin Nord Stream 2 / Ciolacu și Ciucă nu înțeleg economia suficient cât să înțeleagă că nimeni nu o să facă pierderi voluntare (VIDEO)
21:20 - Un bărbat de 47 de ani a murit prins sub un tractor, în județul Vaslui
21:07 - Vasile Dîncu (MApN), la Chișinău: NATO nu caută o confruntare cu Rusia / România sprijină concret Republica Moldova în depășirea greutăților generate de criza energetică
20:43 - Două persoane au leșinat după ce ar fi fost ținute aproape o oră într-un avion Wizz Air rămas la sol în Suceava. Aeronava nu a mai decolat, iar pasagerii nu aveau aer condiționat și nu puteau ieși
20:16 - Cel mai bun lunetist din lume se întoarce în Ucraina, cu sarcină nouă: „Vreau să fac mulți Wali dintr-un Wali”