Deputatul PDL Mircia Muntean, condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu

Deputatul PDL Mircia Muntean, condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu
Foto: Evz.ro

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, marți, condamnarea definitivă a deputatului PDL Mircia Muntean la patru ani de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, acuzat de încheierea unor tranzacții ilegale de terenuri cu un traficant de mașini de lux.

Completul de cinci judecători al instanței supreme a respins astfel recursul acestuia și a celorlalți inculpați din acest dosar datând din 2004.

Astfel, ceilalți inculpați rămân cu pedepsele date anterior: Iosif Claudiu Man – un an și șase luni de închisoare cu suspendare, Ovidiu Horațiu Boldor – doi ani închisoare cu executare și Cornel Moraru – doi ani închisoare, în cazul acestuia pedeapsa fiind contopită cu o altă condamnare de trei ani primită în alt dosar, relatează Agerpres.

Mircia Muntean a fost condamnat pentru abuz în serviciu, după ce ar fi încheiat tranzacţii nelegale de terenuri cu Iosif Man, acuzat de traficarea a peste 200 de maşini furate.

Deputatul PDL, fost primar al municipiului Deva în perioada 1996 – 2012, a fost trimis în judecată în 2004.

Ultima oră
21:42 - Accident în București: Cum au reușit polițiștii să se răstoarne cu mașina, în plină zi (FOTO)
21:34 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, despre introducerea vaccinării periodice împotriva COVID-19: „Cred că putem să ne gândim ca la vaccinarea antigripală”
21:13 - Ioana Mihăilă, despre testarea periodică a medicilor nevaccinați din fonduri proprii: “Semnalele pe care le-am primit sunt bune”/ “Aproximativ 58% din personalul sanitar este vaccinat”
20:55 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, anunță creșterea plăților pentru medicii de familie care vaccinează la domiciliu
20:35 - O familie de români a plecat cu Tico la mare, în Grecia, fără roată de rezervă. Ce au pățit pe drum cei patru pasageri și cum arăta portbagajul (FOTO)
20:33 - Ioana Mihăilă, despre posibile restricții pentru nevaccinați: „Nu e vorba doar despre accesul în mall-uri, e vorba de spații publice închise neesențiale, în weekend”
20:15 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, dezvăluie cel mai pesimist scenariu privind valul 4: „87% din noile cazuri şi 91% din decesele din ultimele săptămâni sunt la persoane nevaccinate”
19:55 - OMS recomandă guvernelor din Europa creșterea numărului de teste gratuite anti-COVID-19, pe fondul evoluției variantei Delta
19:38 - CNCAV: Peste 16.500 persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore
19:17 - Eduard Novak, primul ministru care va participa la Olimpiadă, în calitate de sportiv. Când se vor desfășura Jocurile Paralimpice