Detalii șocante din rechizitoriul #Colectiv: Flăcări stinse cu bere, acte de funcționare inexistente, extinctoare stricate și artificii interzise (VIDEO)

Detalii șocante din rechizitoriul #Colectiv: Flăcări stinse cu bere, acte de funcționare inexistente, extinctoare stricate și artificii interzise (VIDEO)
foto: riseproject.ro

Flãcări stinse cu bere, extinctoare stricate şi multă nepăsare. Date şocante apar în rechizitoriul procurorilor la trimiterea în judecată a patronilor de la Colectiv. În document, martorii povestesc pe larg noaptea de groază, în urma căreia 64 de tineri şi-au pierdut viaţa. În mai puţin de un minut flăcările au învăluit aproape jumătate din club, arată expertiza, iar urmele toxice continuă să fie vizibile şi astăzi, arată B1 TV.

Declaraţiile care aduc pe noi culmi dimensiunile tragediei din Colectiv aparţin unor martori, şi au fost consemnate în rechizitoriul care a însoţit trimiterea în judecată a patronilor clubului. Procurorii au sesizat şi cinismul situaţiei. S-au găsit şi extinctoare însă erau defecte.

"Am luat un stingător de mici dimensiuni, cred că era pentru uz auto, care se afla în spatele boxelor din apropierea mea. Am apăsat pe capătul lui, am tras de sigiliu, dar nu am reuşit să îl fac să funcţioneze", a mărturisit un martor.

Detalii șocante din rechizitoriul #Colectiv: Flăcări stinse cu bere, acte de funcționare inexistente, extinctoare stricate și artificii interzise

#DIRECT_ONE_c66t14#

Din declaraţiile suspectului Moise Marian rezultă că a încercat să folosească extinctorul pus la dispoziţie de debarasatorul Stanciu Viorel, mai înainte de începerea spectacolului, însă a constat că nu funcţionează, fiind expirat.

Despre modalitatea în care s-au folosit artificiile s-au spus deja multe. Concluzia procurorilor e însă numai una: artificiile de la care a luat foc întreg clubul erau destinate uzului în spaţii deschise, nicidecum într-o clădire, în spaţii strâmte. Iată ce au povestit apropiaţii patronilor în acest sens.

"Eu nu am văzut ca lucrările să se facă în baza vreunui proiect, totul se făcea în urma părerilor, aprecierilor şi consultărilor dintre cei doi patroni cu Suto Ştefan Andraş", a explicat un alt martor.

Printre alte nereguli grave depistate de anchetatori se numără lipsa a minimum 2 căi de evacuare, lipsa mijloacelor de ventilare şi a spaţiilor suplimentare pentru public.

"Este o etapă fireasca. Am intrat în a doua fază a procesului final și ne așteptăm să fie trimiși în judecată. Conduita pe care au aoptat-o cei trei a fost de a-și recunoaște partea de vină", a explicat avocatul lui Costin Mincu, unul dintre proprietarii clubului Colectiv.

Urmăriți B1TV.ro și pe