Dinu Săraru, despre cum se vinde în România o nevastă cu un miliard

Dinu Săraru, despre cum se vinde în România o nevastă cu un miliard

Scriitorul Dinu Săraru a discutat cu Robert Turcescu și Ion Cristoiu despre decăderea spirituală a plaiului mioritic, scufundat în mizeriile cotidianului. Deși romancierul a recunoscut că întotdeauna a existat o “mahala” dar în România de azi “mahalaua s-a lățit pestilențial peste toată țara”.

Dinu Săraru a povestit că a fost naș la nunta unei cântărețe de muzică populară cu un milionar canadian. La un moment dat, povestește scriitorul, s-a facut liniște și a apărut un personaj elegant căruia i-a lăudat soția. Bărbatul a replicat, dramaturgului siderat, e frumoasă ce e drept “dar m-a și costat un miliard”.

Personajul care s-a recomandat a fi patronul unei firme de construcții i-a povestit că și-a cumpărat consoarta de la fostul soț al acesteia, un maistru la firma lui, pentru un milliard și un loc de muncă în Germania.

Dinu Săraru: Povestea nevestei de un miliard

Scriitorul a comentat și câteva dintre personajele mondene care au dus scandalurile publice la rang de subiect liric. „Ați văzut-o cumva pe soția mea”, parcă era o scenă desprinsă parcă din Baltagul a comentat amuzat dramaturgul ultimul episod al telenovelei mondene Irinel – Monica Columbeanu.

Despre politicianul dansator Eduard Tălmâcean romancierul a declarat încântat de ineditul imaginilor: “Asta crede că e dansator, că știe să le facă pe toate”. Totodată Săraru l-a încurajat în demersul său artistic afirmând că în România de astăzi “acesta e drumul”.

Dinu Săraru: Irinel varianta modernă a Vitoriei Lipan! Ați văzut-o cumva pe soția mea?