Directorul Poștei Române: O scrisoare poate ajunge de la București la Brașov și în cinci zile

Directorul Poștei Române: O scrisoare poate ajunge de la București la Brașov și în cinci zile
Sursa Foto: Facebook/Compania Naţională Poşta Română.

Directorul Poștei Române, Vasile Ștefan, a spus că o scrisoare trimisă de la București la Brașov poate face și cinci zile pe drum, în condițiile în care instituția a rămas fără 2.000 de angajați.

Directorul Poștei Române, despre deficitul de personal

“În cinci zile. Sunt reglementările ANCOM. Sigur, nu trebuie să o ducem în maxim cinci zile, dar onorăm lucrul ăsta, de cinci zile”, a spus directorul Poştei Române, la Digi24.

Pe de altă parte, directorul Poștei recunoaște că aproape nimeni nu mai trimite scrisori astăzi:  “E aproape inexistentă. Aproape nimeni nu mai trimite scrisori. (…) De aceea noi nu avem neapărat o strategie comercială prin care să convingem cetăţenii să aducă scrisorile la Poştă”, spune Valentin Ştefan.

Acesta a adăugat că Poşta a pierdut 2.000 de angajaţi în urmă cu un an şi jumătate, iar în prezent au mai rămas puţin peste 10.000 de oameni care livrează scrisori.

Vasile Ştefan a adăugat că pentru angajaţii care lucrează în zonele de munte compania a achiziţionat patru ATV-uri, însă a fost greu să-i convingă pe poştaşi să le folosească. „A fost o provocare. Am cumpărat doar patru ATV-uri, deşi cred că e nevoie de mult mai multe, şi am insistat ca acolo unde terenul o solicită, unde relieful este foarte prost, angajaţii Poştei să folosească ATV-uri. Şi am cumpărat patru ATV-uri, nu le-a vrut nimeni şi a trebuit să insistăm, efectiv, să le preia. Din fericire, odată ce se încearcă ceva nou în Poştă, imediat devine ceva la modă şi e acceptat. Poate cel mai mediatizat caz este în judeţul Alba, în Apuseni, o colegă de-a noastră a acceptat să folosească ATV-ul şi acum ne mândrim cu ea”, a spus directorul Poştei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:57 - Studiu îngrijorător: Milioane de francezi renunță la igienă sub pretextul problemelor economice
23:51 - O femeie a ajuns să dezvolte psihoză și să sufere de insomnie după ce a mâncat resturi de sushi: „Simțea ca și cum un pește se agita în burta ei”
23:50 - ACEA: Normele Euro 7 vor majora prețurile autoturismelor noi în medie cu 2.000 de euro
23:50 - Reacții de la Sepsi, după decizia UEFA privind „Ungaria Mare”: „N-o să existe acest simbol pe stadionul nostru” / „Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el”
23:28 - Facebook a susținut, prin reclame plătite de ruși, destabilizarea Republicii Moldova. Acuzații grave
23:24 - Kelemen Hunor (UDMR): Dacă aș fi eu cel care decide singur, eu aș face anticipate în 2023. În 2024, un an electoral, administrația centrală va aștepta să vadă ce se întâmplă
23:16 - Un bărbat a fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui / Speriați, vecinii au sunat la 112
23:10 - Incendiu produs la bordul unei nave aflate în Portul Constanța / Focul a izbucnit în zona spațiilor de locuit
23:01 - Aflat în comă alcoolică, un român a provocat un accident rutier în Verona: „O minune a făcut ca mașina să nu lovească pietonii”
23:01 - Csaba Asztalos (CNCD), despre cazul „Ungaria Mare”: Nu înțeleg decizia UEFA, ar fi bine să vedem motivarea. În măsura în care un astfel de simbol se folosește în România, avem competențe și noi, și alte instituții (VIDEO)