Doar persoanele vaccinate împotriva COVID-19 sau cele care au anticorpi pot participa în acest an la pelerinajele de la Mecca și Medina

Doar persoanele vaccinate împotriva COVID-19 sau cele care au anticorpi pot participa în acest an la pelerinajele de la Mecca și Medina
Sursa Foto: Hepta/ DPA Images

Doar persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID-19sau care au trecut recent prin boală și s-au vindecat, pot participa în acest an la pelerinajele de la Mecca și Medina.

Autoritățile saudite fac referire la pelerinajul mai scurt umrah, care spre deosebire de haji, nu este obligatoriu şi poate fi realizat în orice moment al anului,au anunţat autorităţile saudite, potrivit The Guardian.

Dacă anul trecut numărul persoanelor care au putut participa la pelerinajul de la Mecca a fost limitat la 10.000, față de 2,5 milioane înainte de pandemie, anul acesta autoritățile permit accesul mai multor pelerini, însă există reguli mai stricte.

Doar trei categorii de persoane vor putea lua parte la rugăciuni în Marea Moschee din oraşul sfânt Mecca și în Moscheea Profetului din Medina. Este vorba despre persoanele care au fost deja imunizate împotriva Covid-19 cu ambele doze, cele care au primit o doză cu cel puţin 14 zile înainte, precum și despre cele care au trecut prin boală și care s-au vindecat recent.

Măsura va intra în vigoare odată cu începerea Ramadanului, însă nu a fost menționat și pentru cât timp.

Arabia Saudită a raportat, de la începutul pandemiei, peste 393.000 de cazuri de Covid-19 şi 6.700 de decese asociate.

Ministerul Sănătăţii a precizat că au fost administrate mai mult de 5 milioane de doze de vaccin în ţara cu o populaţie de peste 34 de milioane de locuitori.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Mesajele pe care le primim din astral despre viitor sau trecutul nostru foarte îndepărtat. Cum le decriptăm (VIDEO)
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt visele de fapt, cum să le interpretăm și cum ne ajută ele să ne descoperim mai bine pe noi înșine (VIDEO)
23:24 - Stelian Tănase: E un bun moment pentru un candidat antisistem la prezidențiale. Maia Sandu ar fi perfectă / Iohannis vrea să-și continue cariera politică. De ce ar pleca la pensie? A stat în pensie când era primar și acum, la Cotroceni (VIDEO)
22:38 - Stelian Tănase: Din această coabitare vai de mama ei, PSD a câștigat deja partida. PNL pur și simplu a dispărut. Poa’ să iasă Ciucă de o mie de ori la TV, nu câștigă un vot, e mort-copt în păpușoi (VIDEO)
22:01 - De ce nu am fost primiți în Schengen până acum. Stelian Tănase: Ai noștri au crezut că pot să nu facă nimic și să le arunce ăstora praf în ochi. N-a mers! Nici pentru NATO, nici pentru UE n-am fost pregătiți (VIDEO)
21:29 - Bătrână de 82 de ani, încătușată din cauza unor facturi restante la gunoi. Cum a reacționat când s-a trezit cu polițiștii la ușă
21:04 - David Popovici, mesaj de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi: „Susțin copiii cu dizabilități să se bucure de viață. Haideți să-i susținem împreună!” (VIDEO)
20:46 - Unul dintre băieții lui Leonard Doroftei a devenit milionar în Canada: „În loc să cheltui banii prostește, eu am ales să îi strâng și să-i investesc”
20:22 - Mihai Bobonete, dezvăluiri despre momentele grele prin care a trecut: „Fac terapie de câțiva ani. Eram într-o stare critică”
20:02 - Reacțiile politicienilor după ce George Simion a cerut ca România să nu mai ajute Guvernul Republicii Moldova: „’Patriotul’ de carton ne cere să abandonăm Chișinăul, adică exact ce vrea Rusia” / „Simion e troll-ul Kremlinului”