Doi instalatori au făcut descoperirea MOMENTULUI! Schimbau liniștiți niște țevi, când unul dintre ei… (FOTO)

Doi instalatori au făcut descoperirea MOMENTULUI! Schimbau liniștiți niște țevi, când unul dintre ei... (FOTO)
sursă foto: ableskills.co.uk

Doi instalatori din Danemarca au făcut o descoperire istorică! Cei doi schimbau țevile de canalizare dintr-un cartier al orașului Aalborg, când au văzut o lamă metalică ieşind din noroiul din canal, relatează stirileprotv.ro.

Este vorba despre Jannick Vestergaard și Henning Nøhr, doi ingineri danezi de instalații. Când au văzut obiectul inedit, au contactat imediat arheologii de la muzeul din localitate. Specialiștii au scos obiectul şi au stabilit că este vorba de o sabie medievală din secolele al XIII-lea sau al XIV-lea. Este lungă de 1,12 metri, dar extrem de uşoară – doar un kilogram.

Publicația susține că, potrivit LiveScience, este vorba despre o armă scumpă, dintr-un metal de foarte bună calitate, care ar fi aparţinut unui nobil danez. Astfel de săbii sunt găsite de obcei numai în morminte, dar în zonă nu este îngropat niciun membru al aristocraţiei de acum 7-800 de ani.

Istoricii sunt de părere că sabia a fost pierdută într-o luptă, în condițiile în care orașul Aalborg a fost scena unor ciocniri violente, în secolul al XIII-lea, între susţinătorii fiilor regelui Danemarcei. Ba mai mult, un veac mai târziu, tot în Aalborg a avut loc un război civil.

Experții susțin că, după cum arată, arma ar fi fost folosită pentru uciderea a cel puțin trei oameni. În orice caz, sabia a ajuns la Muzeul de Arheologie din Aalborg, unde va fi expusă după restaurare.