Doi polonezi, prinşi cu substanţe interzise la intrarea în România. Tinerii se îndreptau spre festivalul Untold

Doi polonezi, prinşi cu substanţe interzise la intrarea în România. Tinerii se îndreptau spre festivalul Untold

Apar primele cazuri de deținere de substanțe interzise în contextul desfășurării festivalului Untold. Doi cetăţeni polonezi care au intrat în ţară pe la punctul de frontieră Petea din judeţul Satu Mare pentru a participa la festivalul Untold, la Cluj-Napoca, au fost prinşi cu substanţe interzise ascunse în bagaje.

Primele incidente în contextul desfășurării Untold

La acţiuni participă şi echipajele canine ale Poliţiei de Frontieră, formate din poliţişti de frontieră şi câini de serviciu specializaţi în detectarea substanţelor psihoactive. Astfel, începând de astăzi Dit, Neva şi Cima se află în misiune la PTF Borş, PTF Nădlac II, respectiv PTF Petea.

De asemenea, cu ajutorul codului QR pus la dispoziţie de specialiştii antidrog, persoanele care au intrat în ţară au putut accesa site-ul www.infodrog.ro, care conţine informaţii şi cu privire la metodele de prim-ajutor care trebuie acordate în anumite situaţii de criză cauzate de consumul de droguri.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră împreună cu câinele poliţist CIMA, specializat în detectarea stupefiantelor, au descoperit, ascunse în bagajele acestora, mai multe tipuri de substanţe interzise: 13 flacoane – testosterone în formă lichidă de culoare gălbuie, 36 de comprimate de culoare verde cu inscripţia Anastrozole tablets IP, alte 88 de comprimate de culoare albă, 58 de comprimate de culoare maro cu inscripţia Zen Szen, 78 de comprimate cu inscripţia Vitamin, alte două comprimate de culoare maro cu inscripţia Ashwa – Gandha, două veste anti-înjunghiere şi trei tuburi cu gaz iritant lacrimogen.

Cei doi au declarat că au venit în România pentru un festival de muzică de pe raza judeţului Cluj.

Urmăriți B1TV.ro și pe