Doliu în lumea medicală! Inventatorul manevrei Heimlich a murit!

Doliu în lumea medicală! Inventatorul manevrei Heimlich a murit!
Foto: vice.com

Doctorul american Henry Heimlich care a inventat manevra medicală utilizată spre ajutorul persoanelor care se sufocă, a decedat la vârsta de 96 de ani, informează Mediafax.

Henry a murit la un spital din orașul american Cincinnati, în urma complicațiilor apărute după un atac de cord suferit luni.

Doctorul a invetat în 1974 tehnica numită "Heimlich"care utilizează presiunea aplicată pe abdomen pentru a elibera căile respiratorii ale unei persoane ce se sufocă.

Heimlich a făcut descoperirea după ce a reușit să disloce o bucată de carne cu os care obstrucţiona căile respiratorii ale unei femei de 87 de ani.

Reacția ulterioară a bărbatului după descoperie a fost una de uimire, spunând pentru BBC: "Nu ştiam că pot face asta până mai ieri."

Tags:
Ultima oră
00:08 - Alexandru Rafila: PSD nu poate să aibă doar Ministerul Sănătății într-un moment atât de greu. Ar fi boicotat de Dan Vîlceanu. Cum să rezolvi o criză fără să ai resurse?
00:05 - Lora nu mai poate să facă fața emoțiilor: „A murit cu mine”
23:59 - Alexandru Rafila (PSD) cere o lună de „solidaritate națională” împotriva pandemiei: Dacă ne ținem serios de treabă, putem obține imunitatea colectivă spre sfârșitul anului
23:57 - Emma Raducanu, elogiată de către Simona Halep: „Poate să intre în top 10 WTA foarte repede”. Ce i-a atras atenția în mod special fostului lider mondial
23:40 - Marea Britanie: Supermarketurile ascund rafturile goale cu poze cu legume și fructe. „Mmmm, fotografii delicioase cu sparanghel” (FOTO)
23:40 - Alexandru Cicâldău, gol pentru Galatasaray în derby-ul cu Beșiktaș. Internaționalul român a reușit o performanță fără precedent după decembrie 2015 (FOTO, VIDEO)
23:27 - Cosmin Natanticu, pus în fața unei alegeri decisive. Eliza: „Mi s-au promis lucruri și nu s-au mai întâmplat”
23:15 - Pepe, din nou îndrăgostit. A fost surprins de paparazzi cu noua iubită și noul bolid de lux (FOTO)
23:07 - Octavian Jurma: Agresivitatea bolii în ultima vreme face medicii și specialiștii în boli infecțioase să suspecteze că am putea avea de-a face în România cu o nouă variantă Delta (VIDEO)
23:02 - Haos după impunerea certificatului verde COVID pentru accesul în instituții: „Mi-a spus să depun online. Ce e aia?“