Două vagoane dintr-un tren cu cereale din Ucraina au deraiat și s-au răsturnat. Trenul mergea spre Portul Constanța, spune CFR

Două vagoane dintr-un tren cu cereale din Ucraina au deraiat și s-au răsturnat. Trenul mergea spre Portul Constanța, spune CFR
Foto simbol: Pixabay

Două vagoane din compunerea unui tren de marfă încărcat cu cereale din Ucraina au deraiat și s-au răsturnat între stațiile Monor Gledin – Râpa de Jos, la km 38+600, a anunțat marți CFR, care a precizat că trenul se îndrepta spre Portul Constanța.

CFR, precizări în contextul trenului încărcat cu cereale din Ucraina care a deraiat

Potrivit CFR, este vorba despre o garnitură feroviară alcătuită din 30 de vagoane, încărcate cu cereale, care aparține operatorului național de transport feroviar de marfă și circula pe relația Dej Triaj – Portul Constanța.

CFR susține că „va asigura transbordare cu mijloace auto pe relația Sărățel – Deda și va retrasa graficul de circulație al anumitor trenuri pe ruta alternativă, prin Războieni”.

„Precizăm faptul că, cele două măsuri necesare continuității traficului feroviar de călători – transbordare auto și rută alternativă, prin Războieni – vor fi menținute până la finalizarea tuturor intervențiilor necesare, în astfel de evenimente, de la ridicarea, repunerea vagoanelor pe șina, retragerea lor în stație, inclusiv verificarea liniei și, în funcție de constatările personalului de specialitate, lucrări de reparații la linie și la componentele infrastructurii feroviare, dacă situația o impune”, spune compania.

„Informăm totodată, faptul că, personalul de specialitate al SRCF Cluj, prezent la fața locului, va lua toate măsurile care se impun în astfel de situații, pentru intervenția cu utilaje necesare repunerii pe șină vagoanelor răsturanate și eliberarea gabaritului, în vederea reluării traficului feroviar în condiții de siguranță”, se mai arată în comunicatul CFR.

CFR cere scuze cătălorilor pentru întârzierile care vor fi înregistrate în urma evenimentului.

„Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru întârzierile care se vor înregistra în circulația trenurilor pe raza Regionalei CF Cluj, urmare producerii acestui eveniment, cu precizarea că personalul feroviar va colabora permanent cu reprezentanții operatorului de marfă și va asigura tot suportul tehnic necesar pentru repunerea pe șină a vagoanelor și restabilirea circulației în condiții normale”, se mai arată în același comunicat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:17 - Accident grav pe DN 6: Un mort și trei răniți în Caraș-Severin
00:35 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Mesajele pe care le primim din astral despre viitor sau trecutul nostru foarte îndepărtat. Cum le decriptăm (VIDEO)
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt visele de fapt, cum să le interpretăm și cum ne ajută ele să ne descoperim mai bine pe noi înșine (VIDEO)
23:24 - Stelian Tănase: E un bun moment pentru un candidat antisistem la prezidențiale. Maia Sandu ar fi perfectă / Iohannis vrea să-și continue cariera politică. De ce ar pleca la pensie? A stat în pensie când era primar și acum, la Cotroceni (VIDEO)
22:38 - Stelian Tănase: Din această coabitare vai de mama ei, PSD a câștigat deja partida. PNL pur și simplu a dispărut. Poa’ să iasă Ciucă de o mie de ori la TV, nu câștigă un vot, e mort-copt în păpușoi (VIDEO)
22:01 - De ce nu am fost primiți în Schengen până acum. Stelian Tănase: Ai noștri au crezut că pot să nu facă nimic și să le arunce ăstora praf în ochi. N-a mers! Nici pentru NATO, nici pentru UE n-am fost pregătiți (VIDEO)
21:29 - Bătrână de 82 de ani, încătușată din cauza unor facturi restante la gunoi. Cum a reacționat când s-a trezit cu polițiștii la ușă
21:04 - David Popovici, mesaj de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi: „Susțin copiii cu dizabilități să se bucure de viață. Haideți să-i susținem împreună!” (VIDEO)
20:46 - Unul dintre băieții lui Leonard Doroftei a devenit milionar în Canada: „În loc să cheltui banii prostește, eu am ales să îi strâng și să-i investesc”
20:22 - Mihai Bobonete, dezvăluiri despre momentele grele prin care a trecut: „Fac terapie de câțiva ani. Eram într-o stare critică”