Dublă exclusivitate în România: Documentarele ”Moștenirea lui Donald Trump” și ”Președintele Biden”, difuzate pe B1 TV vineri, de la ora 23.00 (VIDEO)

Dublă exclusivitate în România: Documentarele ”Moștenirea lui Donald Trump” și ”Președintele Biden”, difuzate pe B1 TV vineri, de la ora 23.00 (VIDEO)
Foto: Hepta - Abaca Press / Pool/ABACA

Vineri, de la ora 23.00, B1 TV difuzează două documentare de excepție – ”Moștenirea lui Donald Trump” și ”Președintele Biden” – produse de echipa Frontline a postului PBS. Producțiile sunt difuzate în exclusivitate în România.

”Moștenirea lui Donald Trump”

Documentarul ”Moștenirea lui Donald Trump” reprezintă o anchetă amplă despre mandatul acestuia la Casa Albă.

Filmul prezintă ascensiunea celui care avea să devină cel de-al 45-lea președinte al Statelor Unite, de la modul în care Trump s-a impus în cadrul Partidului Republican, câștigarea alegerilor prezidențiale în 2016, scandalurile legate de procesul electoral din 2020 și până la violențele din ianuarie 2021, de la Capitoliu.

În prim-plan sunt și relațiile pe care acesta le-a avut cu liderii republicani, John McCain, Mike Pence și Mitch McConnell, rivalități, jocuri de culise și interese la cel mai înalt nivel.

Mandatul lui Donald Trump a fost marcat de conflicte cu mass-media, cu Partidul Democrat, dar și cu propriul partid.

Documentarul prezintă o serie de interviuri de excepție cu persoane din anturajul lui Trump, consilieri, politicieni și jurnaliști (Paul Ryan, Steve Bannon, Roger Stone, Corey Lewandowski și alții).

Filmul evidențiază și modul în care liderii politici au ignorat toate avertismentele care au apărut pe parcursul celor 4 ani și care ofereau indicii despre o posibilă escaladare a tensiunilor din SUA. De asemenea, fragilitatea democrației americane reprezintă un alt subiect important al anchetei.

”Președintele Biden”

Filmul prezintă pe larg parcursul lui Joe Biden în politică, domeniu în care a activat mai bine de 50 de ani, ajungându-se până la punctul culminant, intrarea în campania electorală și câștigarea alegerilor din 2020. În urma scrutinului din noiembrie 2020, Joe Biden a devenit candidatul care a obținut cele mai multe voturi în istoria alegerilor din Statele Unite.

Documentarul analizează și modul în care viața personală, crizele prin care acesta a trecut, tragediile, eșecurile și victoriile din politică l-au modelat și l-au propulsat către poziția de candidat din partea Partidului Democrat. Relațiile pe care acesta le are cu Barack Obama și Kamala Harris reprezintă, de asemenea, un important element al acestui film.

Documentarele ”Moștenirea lui Donald Trump” și ”Președintele Biden” sunt produse de către echipa Frontline a postului PBS și sunt difuzate în exclusivitate în România de B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe