Duckadam, măgulit după ce Tusk i-a îndemnat pe români să apere valorile europene ca marele portar în `86: „Nici prin cap nu-mi trecea așa ceva” (VIDEO)

Duckadam, măgulit după ce Tusk i-a îndemnat pe români să apere valorile europene ca marele portar în `86: „Nici prin cap nu-mi trecea așa ceva” (VIDEO)
sursă foto: fanatik.ro

Helmuth Duckadam, marele portar al Stelei `86, care a dus România fotbalistică pe culmele gloriei prin performanțele sale, s-a arătat extrem de emoționat, după ce Donald Tusk, președintele Consiliului European, l-a oferit drept exemplu românilor în discursul de la Ateneu, cu ocazia preluării președinției rotative a Consiliului UE de către România, relatează stirescu.ro.

„Am văzut cu familia evenimentul. Am fost surprins pe finalul discursului, când mi s-a pomenit numele. Nici prin cap nu-mi trecea că va spune asta! Sunt foarte mândru și foarte fericit că mi se pomenește numele la un asemenea nivel. Sunt foarte emoționat! Mi s-a părut un moment unic și de aceea m-am uitat la acest eveniment, chiar dacă nu mă mai interesează politica”, a declarat legenda fotbalului românesc pentru Digisport, potrivit sursei citate.

Donald Tusk, președintele organismului compus din șefii statelor-membre UE, a câștigat simpatia românilor, joi seară, când a ales să țină un discurs în limba română, la ceremonia care a marcat momentul istoric, în care România preia în premieră președinția rotativă a Consiliului de miniștri din blocul comunitar. Într-una dintre frazele care au înduioșat o țară întreagă, președintele Consiliului European i-a îndemnat pe români să apere valorile europene, libertatea, integritatea și statului de drept, la fel ca Duckadam, adăugând că, deși credea că este imposibil, acesta a reușit să aducă victoria echipei de fotbal.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe