După doi ani de restricţii, Klaus Iohannis va participa la festivităţile de Ziua Marinei

După doi ani de restricţii, Klaus Iohannis va participa la festivităţile de Ziua Marinei
Ziua Marinei, organizată la Constanța și Mangalia / Foto: Facebook / Forțele Navale Române

După doi ani de restricţii, Ziua Marinei este sărbătorită, astăzi, din nou.

La tribuna oficială situată care nu va mai fi situată, ca în anii anteriori, în faţa fostului sediu al Comandamentului Flotei de pe faleza de la Cazino, se vor afla Preşedintele Klaus Iohannis dar şi liderii coaliţiei.

Festivităţile, ca şi în alţi ani, vor fi organizate atât în Portul Tomis cât şi în Portul Militar.

Portul Tomis va fi centrul de greutate al manifestărilor de Ziua Marinei

Peste 15.000 de oameni sunt aşteptaţi să ia parte la evenimentele organizate de Forţele Navale Române.

În lipsa unor flote moderne, militare sau civile, care să captiveze atenţia celor din tribuna oficială sau publicul larg printr-un spectacol pe mare, sosirea Zeului Neptun sau jocurile marinăreşti sunt doar două dintre momentele pregătite să încânte spectatorii.

Motivul pentru care modul de organizare al manifestărilor de Ziua Marinei a fost modificat este „de ordin administrati”

Pentru că fostul sediu al Comandamentului Naval a rămas, de ani buni, în renovare şi nu mai poate găzdui un eveniment de o astfel de anvergură, s-a găsit o soluţie de compromis: în acest an, festivităţile de Ziua Marinei vor fi organizate în Portul Tomis, iar oficialităţile, inclusiv preşedintele, vor fi primite în Portul Militar.

Manifestările din portul militar Constanța vor debuta, de la la ora 10.00, cu ceremonialul de ridicare a pavilionului, geacului și marelui pavoaz, la bordul navelor militare, concomitent cu intonarea Imnului Național al României și tragerea a 21 de salve de tun.

Programul complet al evenimentelor de Ziua Marinei

Manifestările organizate în Portul Tomis vor avea loc în intervalele orare 10.00-13.00 și 17.00-20.00 și vor cuprinde expoziții de tehnică militară, standuri cu ofertele educaționale ale instituțiilor militare de învățământ, ateliere interactive de noduri marinărești, face-painting și foto-corner, iar pasionații de nave pot experimenta, gratuit, tensiunea din interiorul bătăliilor navale virtuale, într-un spațiu special amenajat de echipa World of Warships.

Urmăriți B1TV.ro și pe