E abia începutul dezvăluirilor privind arhiva SIPA. Tudorel Toader: Sunt 2 rapoarte care vor fi desecretizate și publicate (VIDEO)

E abia începutul dezvăluirilor privind arhiva SIPA. Tudorel Toader: Sunt 2 rapoarte care vor fi desecretizate și publicate (VIDEO)

Ministerul Justiției a publicat joi o listă cu persoanele care au avut acces la arhiva SIPA și datele vizitelor pe care le-au efectuat. Tudorel Toader a anunțat însă că acesta este abia începutul deoarece mai există informații care urmează a fi făcute publice, inclusiv 2 rapoarte care vor fi desecretizate.

"Sunt mult mai multe vizite, sunt și 2 rapoarte pe care nu le-am desecretizat, dar le vom desecretiza și din care veți afla mai multe informații", a afirmat Tudorel Toader.

"Secretele de stat nu intră în competența ministrului de a le desecretiza și trebuie inițiată o hotărâre de guvern. Vom iniția, vom desecretiza și vom publica", a precizat ministerul Justiției.

Tudorel Toader: Sunt 2 rapoarte care vor fi desecretizate și publicate

#DIRECT_ONE_lraddy#

Tudorel Toader a comentat şi gestul senatoarei Iulia Scântei, una dintre persoanele care a avut acces la arhiva SIPA. Aceasta i-a cerut public ministrului clarificări cu privire la modalitatea în care a apărut în presă un raport al unei comisii care s-a ocupat de arhiva SIPA. Documentul este secret de serviciu, dar a fost publicat de EvZ.

"Poate cere explicaţii celor care au făcut public acel raport. Se poate adresa procurorului să verifice provenienţa acelui raport. Ministrul Justiţiei nu face anchetă penală, face cel mult chestiuni care ţin de minister. Nu este în competenţa mea", a declarat Toader.