Efectele protestelor fermierilor polonezi, resimțite la granița României. Coloanele de camioane se întind pe zeci de kilometri

Efectele protestelor fermierilor polonezi, resimțite la granița României. Coloanele de camioane se întind pe zeci de kilometri
Sursa Foto: Captură Video

Protestele fermierilor polonezi au efecte și în România, iar cei mai afectați sunt șoferii de camioane care au petrecut zeci de ore așteptând în coloane pentru a ieși din România. Șirurile de camioane se întind pe 10 kilometri până la Vama Halmeu.

Camioanele din Ucraina așteaptă zeci de ore în coloană

Majoritatea TIR-uririlor sunt cu numere de Ucraina, iar peste 400 de camioane așteaptă să iasă din România. Șoferii ucraineni spun că stau în vamă de peste 72 de ore și că proviziile de combustibil, mâncare și apă sunt pe terminate, informează știrileprotv.

Șoferii de camioane din Polonia sunt susținuți de agicultori și au blocat din nou autostrăzile și granițele cu Ucraina. Aceștia nu mai vor importarea produselor agricole ieftine din țara vecină aflată în război cu Rusia.

Personalul suplimentat, tot insuficient

Chiar dacă Poliția de Frontieră a suplimentat personalul timpul de așteptare tot este de peste 200 de minute.

„Cauza este numarul mare de transportatori de marfă ucraineni, care vin dinspre Polonia, ca urmare a reconfigurării traseului, și se îndreaptă spre Ucraina”, a spus Insp. Iulia Stan, purtător de cuvânt Poliția Română de Frontieră.

Nici la Vama Petea situația nu este prea roz, pentru că și acolo sunt cozi kilometrice de camioane care așteaptă să iasă din România.

Urmăriți B1TV.ro și pe