Elevii de gimnaziu și de liceu din București care nu sunt în ani terminali vor face școală online și săptămâna viitoare

Elevii de gimnaziu și de liceu din București care nu sunt în ani terminali vor face școală online și săptămâna viitoare
Sursa Foto: Tima Miroshnichenko /Pexels

Incidența în București rămâne peste 1 la mie, potrivit ratei de infectare de vineri. Astfel,elevii din Capitală de gimnaziu și liceu care nu sunt în clase terminale stau acasă și fac școala online și în săptămâna 17-22 mai, scrie HotNews.ro.

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că în localitățile în care rata de incidență va fi mai mică de 1 la mie, vineri, 14 mai, școlile vor funcționa cu prezență fizică a elevilor în săptămâna 17-21 mai 2021.

În aceste condiții, școlile din București rămân de luni în scenariul galben, ceea ce înseamnă că elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a vor face tot școală online.

Scenariul 1

  • Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.
  • Se aplică în localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori.

Scenariul 2

  • Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.
  • Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ ani de studiu. Se aplică în localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID este mai mare de 1/1000, dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină.