Elevilor unui liceu din Capitală li s-a interzis să sune la 112, pentru că școala are exclusivitate cu ambulanța PULS. Inspectoratul școlar și ministerul Educației s-au autosesizat (VIDEO)

Elevilor unui liceu din Capitală li s-a interzis să sune la 112, pentru că școala are exclusivitate cu ambulanța PULS. Inspectoratul școlar și ministerul Educației s-au autosesizat (VIDEO)
foto: foto: click.ro

Gest uluitor într-un liceu din Capitală. Elevii nu ar avea voie să sune la 112 în caz de urgenţă, din cauză că reprezentanții conducerii unităţii de învăţământ i-a anunţat pe copii printr-un afiş că Serviciul de Ambulanţa privat Puls este cel care intervine în cazul în care cineva are nevoie de îngrijiri medicale, arată B1 TV.

Anunțul care interzice apelul la 112 (Detalii AICI) a ajuns în atenția Ministerului Educației și a reprezentanților ambulanței din muninicipiul București, dar și a reprezentanților Inspectoratului Școlar. În cele din urmă, se va demara o anchetă pentru a se analiza cauzele acestei interdicții.

Elevilor unui liceu din Capitală li s-a interzis să sune la 112, pentru că școala are exclusivitate cu ambulanța PULS. Inspectoratul școlar și ministerul Educației s-au autosesizat

#DIRECT_ONE_lu5ggj#

Nu avem nimic ce să reproșăm în numele copiilor din București în legătură cu activitatea serviciului 112 care este profesional. În momentul de față, există o cercetare la nivelul liceului și, evident, vom vedea care au fost cauzele și mobilul care a determinat conducerea școlii să facă acest anunț. Ceea ce este clar, este prima dată când se întâmplă acest lucru. 112 este un număr pe care îl cunosc toți elevii, toți copiii, toți părinții, toți directorii. Trebuie sus că sunt consilii locale care au luat măsuri suplimentare pentru siguranța copiilor în unitățile de învățământ prin introducerea agenților de pază. pot să fie încheiate anumite protocoale de colaborare, dar nu înaintea serviciului 112, care rămâne în continuare serviciul pe care l-am recomandat și este legal să fie apelat în caz de urgență, a explicat și Marian Banu, inspector ISMB.

Ultima oră