Emil Boc: Scoatem alimente de la rezervele de stat pentru ajutorul celor blocați în trafic. Anca Boagiu: Problema majoră sunt tirurile deraiate

Emil Boc: Scoatem alimente de la rezervele de stat pentru ajutorul celor blocați în trafic. Anca Boagiu: Problema majoră sunt tirurile deraiate
Foto: gov.ro

Premierul Emil Boc a anunțat la joi de la Ministerul Transportului că se autoritățile colaborează pentru salvarea celor prinși în trafic și pentru deblocarea mijloacelor de transport terestre și aeriene.

”În acest moment sunt 26 drumuri naţionale blocate. Aeroportul Otopeni din Bucureşti este deschis, sunt 28 de curse sunt anulate. Avem un singur tren care are probleme, cel spre Constanța, o deraiere. Ministerul Transporturilor a trimis o altă garnitură acolo” a anunțat premierul.

”Sunt 13 trenuri întârziate, am fost nevoiți să închidem două linii. Sunt alte 32 de linii de trenuri pe care am fost obligați să le anunlăm” a completat ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

Totodată, autoritățile vin și cu resurse de hrană în sprijinul celor rămași în frig.

”Am dispus să scoatem de la rezervele de stat apă minerală, apă plată și conserve pentru a veni în sprijinul acelora care sunt blocați în trafic sau se află în adăposturi” a precizat premierul.

”Cazurile medicale sunt sub control și nu avem cazuri medicale majore” a mai precizat Emil Boc, anunțând că o ambulanță SMURD a ajuns la situația urgentă din Constanța, unde s-a semnalat cazul unei persoane cu hipotermie.

Ministrul Transporturilor consideră că situația de față a fost creată de deraierea a foarte multe tiruri.

”Problema majoră cu care ne-am confruntat este legată de faptul că foarte multe tiruri au deraiat, motiv pentru care traficul s-a blocat” a spus Boagiu.

Emil Boc și Anca Boagiu, de la Min. Transporturilor

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_15117').select();" id="embed_text_15117" />
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră