Epidemiologul american Anthony Fauci s-a vaccinat anti-COVID cu serul companiei Moderna / „Este un gest simbolic pentru restul ţării”

Epidemiologul american Anthony Fauci s-a vaccinat anti-COVID cu serul companiei Moderna / „Este un gest simbolic pentru restul ţării”
Foto: hepta.ro/ Abaca Press / Jennings Graeme/Pool/ABACA

Epidemiologul american Anthony Fauci, consilierul pe tema COVID-19 de la Casa Albă, s-a vaccinat anti-coronavirus, folosind serul dezvoltat de compania Moderna.

Anthony Fauci, vaccinat anti-COVID cu serul companiei Moderna

„Este un gest simbolic pentru restul ţării, pentru a arăta că eu sunt extrem de încrezător în siguranţa şi eficienţa acestui vaccin. Vreau să îi încurajez pe toţi cei care au posibilitatea de a fi vaccinaţi să facă acest lucru”, a declarat Anthony Fauci, în vârstă de 79 de ani.

Recent, Joe Biden, care îşi va prelua mandatul de preşedinte pe 20 ianuarie, a anunţat că îl va numi pe Anthony Fauci în funcţia de consilier principal în combaterea pandemiei de COVID-19.

Vaccinul companiei Moderna, autorizat vineriîn Statele Unite, a fost dezvoltat în parteneriat cu Institutul Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase (NIAID) din Statele Unite.

Vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de Moderna, autorizat în SUA

Vaccinul anticoronavirus produs de compania americană în domeniul biotehnologiei Moderna a fost autorizat pe teritoriul Statelor Unite ale Americii de către Agenţia americană a medicamentului. Acesta va fi folosit în campania de vaccinare începută luni în SUA, fiind eficient în proporţie de 94.1%. Executivul american a pre-cumpărat 200 de milioane de doze, comparativ cu 100 de milioane în cazul Pfizer.

„Felicitări, vaccinul Moderna este acum disponibil!”, a transmis Donald Trump, președintele în exercițiu al Statelor Unite.

Vaccinul dezvoltat de Moderna a fost aprobat la 19 zile de la depunerea cererii oficiale. În cazul Pfizer/BioNTech, procesul a durat 22 de zile.

„FDA a făcut un nou pas crucial în lupta împotriva acestei pandemii”, a declarat dr. Stephen Hahn, președintele FDA, potrivit AFP.

Compania a promis să distribuie 20 de milioane de doze până la finele acestui an, 80 de milioane în primul trimestru din 2021 și 100 de milioane în al doilea trimestru al anului viitor. Vor fi vaccinate astfel 100 de milioane de persoane.

Vaccinul Moderna e administrat în două doze la un interval de patru săptămâni. Ele pot fi stocate la -20°C (cel de la Pfizer are nevoie de -70°C).

Joe Biden, președintele-ales al SUA, s-a vaccinat în direct anti-COVID

Președintele ales al Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, s-a vaccinat împotriva COVID-19, cuprima doză de vaccin anti-COVID de la Pfizer.

Injecția i-a fost administrată la Spitalul ChristianaCare din Newark, Delaware, de către Tabe Masa, care este asistentă medicală și șefa serviciilor de sănătate ale angajaților din spital.

„Oamenii ar trebui să fie pregătiţi să se vaccineze, când acesta va fi disponibil. Nu există niciun motiv de îngrijorare. Aştept cu nerăbdare a doua doză”, a spus Biden.

Și Jill Biden, viitoarea Primă Doamnă a SUA, a fost vaccinată împotriva COVID-19.

Jen Psaki, purtător de cuvânt al echipei de tranziție, a anunțat că vicepreședinta-aleasă Kamala Harris și soțul ei, Doug Emhoff, vor fi vaccinați săptămâna viitoare.

Statele Unite ale Americiiau depăşit, luni, pragul de 18 milioane de cazuri deCOVID-19, fiind înregistrate peste319.000 de decesede la debutul pandemiei, potrivit Universităţii Johns Hopkins.

Urmăriți B1TV.ro și pe