Episcopului Ambrozie din Giurgiu s-a ales cu dosar penal după ce le-a spus credincioșilor că vaccinurile sunt expirate și i-a îndemnat să nu se imunizeze

Episcopului Ambrozie din Giurgiu s-a ales cu dosar penal după ce le-a spus credincioșilor că vaccinurile sunt expirate și i-a îndemnat să nu se imunizeze
Foto: captură video Cult Cultura

Inspectoratul de Poliție Județeană Giurgiu le-a transmis celor de la Libertatea faptul că Secția din Călugăreni s-a sesizat în cazul episcopului Ambrozie din Giurgiu. Într-o predică ținută în această săptămână, el le-a transmis credincioșilor că vaccinurile sunt expirate și i-a îndemnat să nu se imunizeze.

Dosarul episcopului din Giurgiu a ajuns deja la Parchet, notează sursa citată anterior.

Dosar penal pentru episcopul Ambrozie din Giurgiu

Totul a început la predica din ziua de 14 octombrie, când episcopul din Giurgiu le-a vorbit enoriașilor despre vaccinare. Episcoul i-a însemnat pe aceștia să nu se vaccineze, a criticat vaccinare și clasa politică din România și a declarat că incendiile din spitale ar fi fost doar o făcătura pentru a-i speria pe oameni.

În acest caz, Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Giurgiu susține că s-a deschis o anchetă, un dosar penal, iar cercetările în caz sunt realizate de către procurori.

„Vă comunicăm faptul că polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Călugăreni s-au sesizat din oficiu la data de 18.10.2021, cu privire la comiterea infracțiunii de comunicare de informații false, având în vedere afirmațiile făcute de către un reprezentant al Episcopiei Giurgiu, în cadrul unei procesiuni religioase, realizată în data de 14.10.2021, în comuna Adunații Copăceni, județul Giurgiu”, a transmis IPJ Giurgiu, potrivit Libertatea.