Eugen Tomac: Sunt nespus de mândru că ziua de 27 martie este celebrată, pentru prima dată, așa cum se cuvine, ca zi de sărbătoare națională

Eugen Tomac: Sunt nespus de mândru că ziua de 27 martie este celebrată, pentru prima dată, așa cum se cuvine, ca zi de sărbătoare națională

Ziua Unirii Basarabiei cu România, este, în acest an, pentru prima dată, oficial, zi de sărbătoare națională în România. Asta după ce o lege în acest sens, inițată de președintele executiv al Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, a fost adoptată anul trecut de Camera Deputaților.

„Sunt nespus de mândru că ziua de 27 martie este celebrată pentru prima dată așa cum se cuvine, ca zi de sărbătoare națională. Este primul an în care avem această onoare și am încrederea că o vom trata ca atare. Basarabia a fost prima provincie care a decis Unirea cu România, deschizând astfel drumul spre săvârșirea Marii Uniri. Faptul că această premieră are loc chiar astăzi, ziua în care se împlinesc 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, este cu atât mai onorant”, a transmis Eugen Tomac, printr-un comunicat de presă.

Inițiativa legislativă depusă anul trecut de liderul PMP a fost adoptat la 14 martie 2017, de plenul Camerei Deputaților, cu 260 de voturi „pentru” şi un vot „împotrivă”.

„Mă bucur că toate partidele politice au înțeles importanța acestui gest și au votat anul trecut proiectul de lege pe care l-am propus în acest sens. A fost un vot istoric, un gest de minimă recunoștință pentru cei care au luptat pentru limba română, pentru cei care și-au sacrificat viața pentru România întreagă”, a mai spus Eugen Tomac.

Legea 36/2017 pentru declararea zilei de 27 martie – Ziua Unirii Basarabiei cu România ca zi de sărbătoare naţională a fost promulgată la 27 martie 2017 de către preşedintele României, Klaus Iohannis și a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 214 din 29 martie 2017.

Ultima oră
21:43 - Ludovic Orban: Sunt pregătit să îmi asum răspunderea guvernării / Dacă va exista posibilitatea de a discuta din nou despre portofolii, eu sunt deschis / Nominalizarea miniștrilor e apanajul formațiunilor (VIDEO)
21:34 - Ludovic Orban, despre posibilitatea ca Cioloș să fie numit premier la schimb cu refacerea coaliției: „Asta e o glumă. Partidul cel mai puternic din coaliție dă premierul”
21:20 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis m-a desemnat de trei ori prim-ministru. M-ar fi desemnat și a patra oară dacă la negocierile din coaliție, dacă USR-PLUS m-ar fi preferat pe mine”
21:18 - Ludovic Orban: Noi nu mai avem posibilitatea statutară și legală să oprim Congresul PNL. Nimeni nu va intra în sală dacă nu are certificat verde (VIDEO)
21:08 - Ludovic Orban: „A fost un mandat foarte greu de președinte PNL. Partidul era demoralizat, nu era unit”
21:03 - Adidas nu îi va prelungi contractul lui Ilie Năstase, contract care data din 1972: „Așa i-au făcut și lui Messi”
20:51 - MAE, avertisment de călătorie pentru românii care călătoresc în Spania: Precipitații, furtuni și vânt de coastă
20:42 - Tanczos Barna, despre cazul Octavian Berceanu: Trebuie să creăm instituții care merg mai departe fără sincope și dacă un conducător bun părăsește corabia guvernării. Sper că săptămâna viitoare vor fi ape mai liniștite în coaliție (VIDEO)
20:36 - Ministrul Mediului, Tánczos Barna, despre urșii care au terorizat Brașovul: „E perioada în care aceste exemplare se apropie din ce în ce mai mult de localități”
20:22 - Ministrul Mediului, Tánczos Barna: Nu mai există acel fenomen de despădurire care s-a constatat acum 5 – 10 ani. A existat complicitate din partea multor organe care ar fi trebuit să protejeze pădurea