Examenul de Bacalaureat a fost fraudat în cinci județe. Cîmpeanu: Elevii nu vor mai putea da probele în următoarele două sesiuni

Examenul de Bacalaureat a fost fraudat în cinci județe. Cîmpeanu: Elevii nu vor mai putea da probele în următoarele două sesiuni
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În cinci școli, din cinci județe au fost descoperite fraude la examenul de Bacalaureat, sesiunea de toamnă. Fotografii cu subiectele de la examen au ajuns în mediul online, chiar în timpul probelor. Ministrul Educației a anunțat deja sancțiuni drastice pentru elevii responsabili.

Frauda va fi sancționată în cel mai drastic mod. Cu siguranță elevii care nu au înțeles că nu au acces la mijloacele de comunicare în sala de examen o să fie eliminați din examen. Două sesiuni nu o să mai aibă dreptul să participe la acest examen.

Se fac verificări atât cât se pot face într-o școală. Profesorii au limitări în a face aceste verificări, în contextul în care tehnologia a evoluat, iar dispozitivele sunt foarte mici. Luăm în calcul și să fie o înțelegere cu supraveghetorii în acest caz”, a precizat ministrul Educației, la Digi 24.

Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2021 se desfășoară în această săptămână. În cursul zilei de miercuri, mai mulți tineri au distribuit subiectele pe un grup de Facebook, astfel ele fiind publice chiar înainte de încheierea probei.

Liceele în care s-au înregistrat fraudele sunt în județele Brăila, Brașov, Gorj și Dolj.

Urmăriți B1TV.ro și pe