EXCLUSIV // Dr. Adrian Marinescu, despre numărul record de infectări cu COVID-19: „În cazul unor creșteri importante, trebuie luate măsuri la nivel de regiune”

EXCLUSIV // Dr. Adrian Marinescu, despre numărul record de infectări cu COVID-19: „În cazul unor creșteri importante, trebuie luate măsuri la nivel de regiune
Foto: Hepta - Abaca Press / Marechal Aurore/ABACA

Un nou record absolut înregistrat în ultimele 24 de ore. La nivelul întregii țăriau fost confirmate 1.767 noi cazuri de COVID-19, dintr-un total de 24.544 de teste, care au fost prelucrate în același interval. Medicul Adrian Marinescu, de la Spitalul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală, crede că trebuie urmărit cu atenție trendul săptămânal, iar în cazul unor creșteri majore, să se ia în calcul noi măsuri la nivel regional.

„În ceea ce privește cifrele, nu cred că este neapărat important pragul de 2.000 (n.r. – de infectări), ci ceea ce spun aceste cifre cu privire la media săptămânală și care este, de fapt, trendul. În ultimele săptămâni există un trend ascendent, nu exploziv, explicat concret, de anumiți factori: faptul că oamenii s-au întors din concedii în orașele aglomerate, începerea școlii, continuarea măsurilor de relaxare.

Dacă văd că direcția este către o creștere importantă, trebuie să iau niște măsuri, punctual, la nivel de regiune, unde sunt multe infectări,așa cum recomandă și OMS. Nu cred că există în acest moment varianta de a acționa la nivel național”, a declarat dr. Adrian Marinescu pentru B1.ro.

București, Argeș, Prahova și Bacău se numără printre județele cu cele mai multe cazuri zilnice de infectări înRomânia.

Dr. Adrian Marinescu: „Lucrăm la capacitate maximă”

În acest moment, la „Matei Balș” se lucrează la capacitate maximă.

„Lucrurile sunt stabile la Institutul ‘Matei Balș’, inclusiv la ATI, dar este adevărat, lucrăm la capacitate maximă, ca și până acum. Avem un număr mic de locuri, nu este greu să se ocupe toate”, a declarat medicul infecționist pentru B1.ro.