Exemplu pentru România: Vezi cum se deszăpezesc drumurile în Canada, Japonia sau Norvegia (VIDEO)

Exemplu pentru România: Vezi cum se deszăpezesc drumurile în Canada, Japonia sau Norvegia (VIDEO)
Foto: parcuri.ro

Și anul acesta autoritățile române au fost luate prin surprindere de ninsorile care au căzut peste țară. Dacă în fiecare an, în România, zăpada dă bătei de cap autorităților, în alte țări această problemă nici nu există, notează Capital.

Canada, Japonia sau Norvegia ar putea fi exemple de urmat pentru România, în domeniul deszăpezirii.

Pe autostrăzile din Canada, plugurile merg în formaţie, pe fiecare bandă, şi aruncă rând pe rând zăpada către marginea carosabilului. Apoi, alte autocamioane vin în urmă şi împrăştie material anti-derapant.

Deszăpezire în Canada

Chiar dacă Japonia se confruntă uneori cu nameţi de aproape şase metri înălţime, autorităţile şi firmele nipone însărcinate cu deszăpezirea reuşesc nu doar să-şi facă treaba, ci chiar să transforme această acţiune într-o atracţie turistică. Tateyama Kurobe este un traseu alpin devenit aproape celebrul pentru coridorul său cu pereţi de zăpadă, înalţi de circa 15-20 metri.

Deszăpezire în Japonia

În Norvegia una dintre ţările cu cel mai aspru climat din Europa, La fiecare 20 de kilometri, acţionează câte un plug, aşa că zăpada n-are timp să se depună. Astfel, pe drumuri nu este nevoie de freze mari de zăpadă.

Deszăpezire în Norvegia

Făcând o comparație cu alte țări nordice, unde deszăpezirea unui kilometru de drum costă 1.500 euro, vom vedea că la noi, același kilometru de drum deszăpezit costă de două ori mai mult.

Urmăriți B1TV.ro și pe