Explicația pentru invazia de gărgarițe de pe litoralul românesc. Micile insectele inofensive îi exasperează pe turiști (VIDEO)

Explicația pentru invazia de gărgarițe de pe litoralul românesc. Micile insectele inofensive îi exasperează pe turiști (VIDEO)
Sursa foto: Viorel Eftime/ Facebook

Litoralul românesc a devenit de câteva zile raiul gărgarițelor. Micile insecte au ieșit cu miile să caute hrană, trezite la viață de valul de căldură care s-a abătut asupra țării noastre. Chiar dacă turiștii știu că sunt inofensive, numărul mare și faptul că nu le dau pace nici pe nisip, nici când intră în apă îi exasperează pe turiști.

Cele mai multe gărgărițe au migrat de pe câmpurile din județ sprestațiunea Mamaia, în dunele de nisip formate de valuri de-a lungul plajei.

Biologii spun că temperaturile scăzute nu le-a permis să se dezvolte mai devreme.

„Ar fi trebuit să apară mai devreme, cu cel puțin o lună. Se reproduc în aceasta perioadă. Frigul care-a fost anterior le-a ținut puțin blocate și-acum s-a încălzit și au evoluat exploziv”, declară Adrian Bâlbă, biolog.

Speciliștii confirmă că nu sunt periculoase pentru oameni, ci cel mult enervante.

Și pe plajele de la Năvodari și Eforie a fost pline de insecte. La Năvodari nu doar buburuzele le-au dat de hac turiștilor,ci și albinele.

Urmăriți B1TV.ro și pe