INCREDIBIL! Fenomen natural asemănător aurorelor polare, surprins în Bucegi (FOTO)

INCREDIBIL! Fenomen natural asemănător aurorelor polare, surprins în Bucegi (FOTO)
Foto: Răzvan Neagoe

Un bărbat a surprins, duminică, un fenomen natural spectaculos în Azuga.

Bărbatul a publicat fotografii pe pagina sa de Facebook, acestea devenind virale.

Mai precis, Răzvan Neagoe, un tânăr din Azuga, a postat luni, nişte fotografii care surprind un fenomen natural superb petrecut în Munţii Bucegi, asemănător aurorelor polare.

Foto:Răzvan Neagoe

Foto:Răzvan Neagoe

Foto:Răzvan Neagoe

Tânărul a însoţit fotografiile şi de un comentariu, explicând pe scurt că este vorba despre „un curcubeu al noilor iridescenţi deasupra Blidului Uriaşilor, în Bucegi”, observat din Azuga.

”Ieri, 24 februarie 2019, la apus, Bucegii au oferit un spectacol incredibil: cristalele microscopice de gheaţă din norii iridescenţi au descompus lumina, oferindu-ne un adevărat curcubeu de iarnă!

Nu ştiu cum s-a văzut din alte părţi, dar cred că Azuga a fost privilegiată cu poziţia optimă pentru vizionarea acestui spectacol. Ca şi în cazul aurorelor polare, fenomenul a fost dinamic, uneori mai intens, alteori mai palid; a durat în total aproximativ douăzeci de minute, după care Soarele a coborât prea mult pentru a se mai putea forma întreg spectrul, lumina s-a rezumat la oranj-roşu şi apoi s-a lăsat întunericul”, a precizat Răzvan Neagoe.

Foto:Răzvan Neagoe

Urmăriți B1TV.ro și pe