Festivalul Mozartissimo Ediția I: Evenimentul va avea loc în perioada 8-10 iulie 2016 la Casa Artelor

Festivalul Mozartissimo Ediția I: Evenimentul va avea loc în perioada 8-10 iulie 2016 la Casa Artelor

Centrul Cultural Casa Artelor și Primăria Sectorului 3 marchează cei 260 de ani împliniți de la nașterea lui W.A. Mozart printr-un festival dedicat marelui compozitor. Festivalul Mozartissimo Editia I va avea loc în perioada 8-10 iulie 2016 la Casa Artelor, sediul centrului cultural din B-dul Mircea Vodă, nr.5, sector 3.

Mozartissimo, evenimentul cultural ce omagiază creația și memoria celebrului compozitor, va reuni în cele cinci spații de spectacol din incinta Casei Artelor o mulțime de activități ce vor introduce publicul în fascinantul univers mozartian. Personalități culturale marcante și nume de referință ale scenei muzicale clasice vor trece pragul Casei Artelor și îi vor încânta pe toți cei prezenți cu o serie de conferințe memorabile, recitaluri și concerte extraordinare.

Festivalul aflat la prima ediție își propune să aducă în fața publicului bucureștean, iubitor de muzică clasică, concerte impregnate de momente de grație din opere celebre semnate de W.A. Mozart, de la recitaluri camerale până la Simfonii, de la uverturi celebre la cele mai cunoscute arii din operele mozartiene și până la ultima creație a marelui compozitor, una dintre capodoperele sale – „Requiem”.

Timp de trei zile, Casa Artelor își va deschide complet ușile pentru public și va transforma serile de weekend într-o incursiune fascinantă în lumea lui Mozart. Vizitatorii vor putea lua parte la vernisajul expozițiilor„Viața și opera lui Mozart” și“Portretele lui Mozart”, lansareaunei noi ediții a “Scrisorilor lui Mozart”în Colecția Esențial a Casei Artelor, proiecții de film și recitaluri camerale, toate având loc în cele trei săli ale sediului – Sala Eliad, Sala Brâncuși și Sala Mozart, cea care va fi inaugurată în prima zi a festivalului.

Seara, toți cei prezenți vor fi invitați în Curtea Mare a Casei Artelor, unde vor aplauda miracolul muzicii mozartiene în interpretarea unora dintre cele mai mari orchestre, dirijori și soliști din România. Apoi, în Amfiteatrul Casei Artelor, inaugurat tot cu această ocazie, publicul va avea ocazia să descopere viața și creația lui Mozart vizionând filmul documentar realizat de BBC, „Geniul lui Mozart”.

Festivalul Mozartissimo este un program cultural finanțat de Primăria Sectorului 3 și Consiliul Local al Sectorului 3 și organizat de Centrul Cultural Casa Artelor, care își propune să înfrumusețeze și să înnobileze viața cetățenilor sectorului 3 și a întregului București, și să devină o tradiție anuală și un eveniment de referință pe scena festivalurilor de muzică clasică din România.

Directorul festivalului este regizoarea Alice Barb, scenografia este asigurată de către Corina Grămoșteanu, iar coordonarea echipei CCCA va fi făcută de Masha Țoropoc.

Intrarea la toate activitățiile din cadrul festivalului este liberă, în limita locurilor disponibile.

Mai multe informațiipe pagina de Facebook.com/CasaArtelor/

Program:

Vineri, 8 iulie

Ora 17:00, Sala Brâncuși: Vernisajul expozițiilor„Viața și opera lui Mozart” și“Portretele lui Mozart”

Lansareacărții“Scrisorile lui Mozart”în Colecția Esențial – invitat Prof. univ. dr. Muzicologul Grigore Constantinescu;

Ora 17:30, Sala Eliad: Conferința“Mozartși capcana clișeului”, susținută de Marius Constantinescu;

Ora 18:30:Inaugurarea Sălii Mozart – Recital Cameral „Mozartissimo” susținut de Horia Mihail (pian);

Ora 20:00, Curtea Mare: Concert Extraordinar Orchestra Symphactory

Dirijor: Tiberiu Soare

Soliști: Diana Țugui,Maria Jinga, Șerban Vasile

Ora 22:00, Amfiteatru: Proiecția filmului documentar BBC, „Geniul lui Mozart”- Partea I

Sâmbătă, 9 iulie

Ora 17:00, Sala Brâncuși: Proiecție "Opera lui Mozart la Viena";

Ora 17:30, Sala Eliad:Conferința"Celălalt Mozart" susținită de dirijorul Tiberiu Soare;

Ora 18:30, Sala Mozart:Recital cameral “Mozartissimo” susținut de Ion Bogdan Ștefănescu (flaut ) și Verona Maier (pian);

Ora 20:00, Curtea Mare: Concert Extraordinar Camerata Regală (Dirijor: Horia Andreescu. Solist: Gabriel Croitoru (vioara)

Ora 22:00, Amfiteatru: Proiecția filmului documentar BBC, „Geniul lui Mozart”- Partea II

Duminică, 10 iulie

Ora 17:00, Sala Brâncuși:Proiecție "Opera lui Mozart la Viena";

Ora 17:30, Sala Eliad: Conferința „Cosmogonia lui Mozart” susținută de prof. univ. dr. Grigore Constantinescu;

Ora 18:30, Sala Mozart: Recital cameral“Mozartissimo”susținut de Cvartetul Elite;

Ora 20:00, Curtea Mare: Concert Extraordinar Orchestra Simfonică București (Dirijor: Jin Wang. Corul Accoustic. Dirijor cor: Daniel Jinga. Soliști: Iuliana Roșca, Cătălin Oprilțoiu, Iulia Isaev, Emanuela Pascu, Andrei Lazăr, Iustinian Zetea)

Ultima oră
00:06 - Fost ministru francez al justiției, inculpat pentru corupție și abuz de putere: Rachida Dati e cercetată pentru activitatea sa de avocat al Renault în vremea lui Carlos Ghosn, când era și eurodeputată
00:00 - Medicul Adrian Marinescu, despre a treia doză de vaccin anti-COVID: Să putem lua în calcul noile mutații
23:54 - Premierul Florin Cîțu: “Dacă mai e nevoie ne vom mai vaccina o dată”
23:20 - Valeriu Gheorghiță, despre eșecul campaniei de vaccinare: Cred că vorbim despre o problemă sistemică. Ține de încrederea populației în autorități și de educație
23:04 - Florin Cîțu: PNRR va fi aprobat în septembrie. Primii bani ar putea veni în noiembrie, dar anumite proiecte ar putea începe mai devreme cu resurse de la buget și decontăm din PNRR
23:03 - Premierul Cîţu, despre afirmația ministrului Sportului la adresa Anei Maria Popescu: A fost un comentariu nefericit
22:35 - Valeriu Gheorghiță, despre valul 4 al pandemiei: Cifrele arată bine, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fim preocupați sau să nu luăm în serios toată această situație
22:26 - Valeriu Gheorghiță: Vorbim de un val 4 în majoritatea țărilor europene. Sunt analizate pe de o parte măsuri de motivare pentru vaccinare, iar pe de altă parte e luat în calcul un pachet de restricții (VIDEO)
22:12 - Valeriu Gheorghiță: „Este o prioritate să creștem numărul persoanelor vaccinate cu prima schemă”
22:00 - Florin Cîțu, despre declarația lui Ludovic Orban privind neatingerea țintei de vaccinare: M-a mâhnit