Fiica fostului președinte Emil Constantinescu, angajată „pe relații”, cu ajutorul vicepremierului Costin Borc

Fiica fostului președinte Emil Constantinescu, angajată „pe relații”, cu ajutorul vicepremierului Costin Borc
foto:http://www.emigrantul.it/

Norina Boru, fiica fostului președinte Emil Constantinescu, a fost numită la 1 februarie 2016 în funcția de secretar la Oficiul de promovare comercială și economică a României de la Roma, cu sprijinul lui Costin Borc, viceprim ministru și fost șef de cabinet al lui Corneliu Coposu. Conform legii, fiica fostului președinte trebuia să dea concurs, dar acesta nu s-a organizat nici după nouă luni.

Căsătorită cu un medic chirurg, Norina Boru s-a stabilit în București și, datorită influențelor socrului mic, ginerele a ajuns inspector în Ministerul Sănătății. Acesta a beneficiat de o bursă de specializare în Italia și este în prezent medic la Spitalul Monza din București.

Conform unor surse medicale, relația dintre cei doi soți s-a răcit. În ultimii ani, fiica fostului președinte a avut propria firmă de consultanță Pro East Consulting SRL, destinată start-up-urilor. Dacă în 2012, Registrul Comerțului consemna o cifră de afaceri de sute de mii de lei, aceasta a scăzut la zeci de mii. Fiindcă nu a reușit în business-ul privat, aceasta a apelat la relațiile tatălui său, informează Flux24.

Recent, Emil Constantinescu a promovat o lege de înființare a unui institut de medievalistică, cu 6,5 milioane de lei de la bugetul de stat, totul în favoarea apropiaților lui Zoe Petre, fosta consilieră prezidențială.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
20:21 - Forțele ucrainene au recuperat două orașe din Herson și „avansează cu încredere spre Marea Neagră”. Harta prezentată de Rusia confirmă pierderile sale semnificative din regiune
20:13 - S-a votat! În UE se va folosi un singur tip de încărcător pentru toate telefoanele mobile, tablete, camere digitale sau laptopuri. Probabil că îl ai deja acasă
19:55 - Soțul cântăreței de muzică populară Lena Miclăuș a fost reținut într-un dosar amplu de braconaj
19:52 - Jurnalistul Alin Cristea, despre ancheta DIICOT: Am fost 9 luni coleg de dosar cu un domn arestat tocmai datorită articolului. Șeful de facto al Biroului Teritorial Brăila îmi spunea că am cam greșit când îl criticam pe șeful poliției (VIDEO)
19:28 - Ana-Maria Barnoschi va fi soția unui tânăr de la malul mării. Află cine i-a furat inima
19:24 - Prețul biletelor de tren ar putea să crească din anul 2023. Traian Preoteasa (CFR Călători): Vom analiza la sfârșitul anului pe bugetul viitor
19:23 - Spiritele se încing la „Sunt celebru, scoate-mă de aici!”. Ruxi i-a declarat „război” lui Cristi Mitrea: „Mi-ar plăcea să-l scot din joc”
19:08 - Studiile în România au devenit un lux: tinerii ajung să plătească un salariu doar pentru chirie și hrană
18:56 - Localitatea din România în care poți cumpăra un apartament cu două camere cu doar 6.000 de euro (FOTO)
18:37 - În loc să primească 100 de dolari, a primit 10,4 milioane și i-a cheltuit după bunul plac. Femeia riscă acum zeci de ani de închisoare