Patriarhul Kievului și al Întregii Rusi-Ucraina, vizită în regiunea Cernăuți

Patriarhul Kievului și al Întregii Rusi-Ucraina, vizită în regiunea Cernăuți

Patriarhul Kievului și al Întregii Rusi-Ucraina, Filaret va veni într-o vizită pastorală în regiunea Cernăuți, în perioada 22-24 iunie.

Înalt Preasfinţiul Patriarh va oficia o slujbă divină la Biserica Sf.Ioan Botezătorul din localitatea Mamaivţi după întâlnirea solemnă de la orele 18:00 cu şeful Administraţiei Raionale de Stat Hotin, Petro Dopireak la intarea în regiunea Cernăuţi (pe podul de peste râul Nistru).

Patriarhul se va întâlni, pe 23 iunie, după încheierea liturghiei festive, cu şeful Administraţiei Regionale de Stat Cernăuţi, Oleksandr Fişciuk, acesta înmânându-i patriarhului Kievului şi a Întrehii Rusi-Ucraina menţiunea „Pentru faima Bucovinei”, după care va avea loc o întâlnire cu reprezentanții mass-media.

De asemenea, în cadrul aceleiaşi zile, în sala Roșie a Universității Naționale „Iurii Fedkovici” din Cernăuți, va avea loc o ceremonie de acordare a diplomei de doctor de onoare al Universității din Cernăuți, precum și acordarea diplomelor de bacalaureat şi magistru absolvenților Departamentului de Teologie al Academiei Teologice Ortodoxe din Kiev de pe lângă Universitate, scrie bucpress.eu.

Urmăriți B1TV.ro și pe