Fiul unui fost deputat, condamnat la 25 de ani de închisoare pentru uciderea soţiei

Fiul unui fost deputat, condamnat la 25 de ani de închisoare pentru uciderea soţiei
Foto: soxfirst.com

Tribunalul Alba a pronunţat sentinţa în dosarul crimei de la Eforie Sud, judeţul Constanţa, ce are drept obiect o crimă veche de 8 ani. Fiul unui fost deputat, Alexandru Radu, a fost condamnat la 25 de ani de închisoare şi 10 ani interzicerea unor drepturi, pentru uciderea soţiei sale, fiica viceprimarului din Eforie.De asemenea, inclupatul a fost obligat la plata unor daune morale, în cuantum de 1.000 de euro, către tatăl victimei, Ion Udrea, informează Agerpres.

”Sentinţa este cu drept de apel în termen de 10 zile de la pronunţare şi comunicare cu părţile lipsă”, a precizat Sorina Cristorian, expert la Tribunalul Alba, relatează sursa citată.

Cristina Radu, de 24 de ani, însărcinată în două luni, a fost găsită moartă în noaptea de 11 spre 12 august 2002, într-o cameră a Vilei Cristina din Eforie, proprietate a sa. Principalul suspect al crimei a fost soţul victimei, Alexandru Radu, el fiind arestat preventiv în perioada 12 august 2002- 18 septembrie 2003.

Dosarul a fost strămutat la Tribunalul Alba, unde bărbatul a fost achitat. După ce sentinţa a fost atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost dispusă refacerea urmăririi penale de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

În noiembrie 2007 dosarul a ajuns din nou la Tribunalul Alba, unde anchetatorii l-au trimis din  nou în judecată, în lipsă, pe Alexandru Radu, pentru comiterea infracţiunii de omor deosebit de grav. Între timp, el a părăsit ţara, fiind plecat din 2005, în Hong-Kong.

Alexandru Radu este acuzat că în noaptea de 11 spre 12 august 2002, i-ar fi aplicat cu intenţie soţiei sale mai multe lovituri, după care a strangulat-o cu un cablu de telefon mobil. Cristina Radu a fost descoperită decedată, cu o pungă de plastic pe cap.

Bărbatul nu a recunoscut crima şi a declarat că nu s-a certat cu soţia lui, ba chiar a susţinut că ea a fost implicată în trafic de droguri, iar autorii crimei provin din rândul traficanţilor.

Tags: