Florin Cîțu anunță vești bune pentru HoReCa: „Va fi o strategie de promovare a turismului românesc”

Florin Cîțu anunță vești bune pentru HoReCa: „Va fi o strategie de promovare a turismului românesc

După ce președintele Klaus Iohannis a anunțat joi, 13 mai, relaxarea măsurilor restrictive anti-COVID-19, România se pregătește de sezonul estival. În acest context, Florin Cîțu a declarat că pentru resuscitarea domeniului HoReCa, Guvernul pregătește o campanie de promovare care va avea drept public țintă turiștii din străinătate.

„Deocamdată, aceastăstrategie este sămerg în țară,sădiscut cu ei (n.r. – reprezentanții din HoReCa) și să-i susțin. Dar va fi o strategie de promovare a turismului românesc, în interiorul dar și exteriorul granițelor.

Știam problemele din HoReCa, nu sunt noi, o parte dintre măsuri au fost construite cu ei:IMM Invest, șomaj tehnic, eliminarea costului specific etc. I-am încurajat ca și până acum, să avem dialog prin intermediul asociațiilor (…)”, a declarat Cîțu într-o conferință de presă.

Noi relaxări din acest weekend

De sâmbătă, România trece la noi relaxări. Printre acestea,renunțarea la purtatul măștii în spațiile deschise neaglomerate șieliminarea restricțiilor orare de circulație.

„Prima etapa de relaxare va avea loc chiar din 15 mai. În weekendul care urmează vom avea câteva relaxări funcționale. Următoarea etapă este 1 iunie, apoi 1 iulie și 1 august. Din 15 mai se elimină portul măștii în exterior, cu câteva excepții (piețele, târgurile sau stații de transport public). În mijloacele de transport, masca va rămâne obligatorie și în toate spațiile interioare. Deci, în aer liber se renunță la acestă mască.

A doua măsură care intră imediat în vigoare este eliminarea restricțiilor de circulație noaptea și simultan se elimină orice restricții asupra programului agenților comerciali. Magazinele vor reveni la programul normal.

Activitățile sportive, în aer liber, vor fi posibile cu 25 % din locuri ocupate, deci cu spectatori. În interior vom avea câteva relaxări care încep din 1 iunie, majoritatea, când va creste capacitatea de cazare, de servire în restaurante”, a declarat Iohannis.