Florin Cîțu: Campania de vaccinare dă rezultate. Avem un număr din ce în ce mai mic de persoane care sunt testate pozitiv, avem un număr mai mic de persoane la ATI (VIDEO)

Florin Cîțu: Campania de vaccinare dă rezultate. Avem un număr din ce în ce mai mic de persoane care sunt testate pozitiv, avem un număr mai mic de persoane la ATI (VIDEO)

Premierul Florin Cîțu spune că numărul scăzut de cazuri de COVID-19 înregistrat zilnic în România, precum și faptul că în secțiile de terapie intensivă de la nivel național sunt internați tot mai puțini pacienți infectați cu coronavirus arată că vaccinarea anti-COVID-19 dă rezultate.

Florin Cîțu: Campaniade vaccinare a dat rezultate. Ritmul se accelerează sau se reduce în funcție de ce se întâmplă cu pandemia

Întrebat, sâmbătă, într-o conferință de presă, la Sibiu, dacă consideră că ritmul campaniei de vaccinare este unul bun și dacă măsurile de relaxare programate pentru 1 iulie rămân valabile, Florin Cîțu a răspuns: ”Măsurile de relaxare de la 1 iulie le știm deja. Campania de vaccinare, din punctul meu de vedere, trebuie văzută prin filtrul a ceea ce se întâmplă cu pandemia în România, astăzi. Vedem că avem un număr din ce în ce mai mic de persoane care sunt testate pozitiv, avem un număr mai mic de persoane la ATI. Toți acești indicatori arată că această campanie de vaccinare a dat rezultate. Ritmul se accelerează sau se reduce în funcție de ce se întâmplă cu pandemia. Dacă ne uităm la cum reacționează populația, vedem că această campanie are succes. Am încredere că vom ajunge și la celelalte cifre în perioada următoare. (…) Lucrurile merg în direcția bună. Nu mă îngrijorează. În iarnă, când m-a îngrijorat ceva, am cerit imediat mai multe paturi la ATI, sunt foarte atent la toți acești indicatori”.

Florin Cîțu: Campania de vaccinare dă rezultate. Avem un număr din ce în ce mai mic de persoane care sunt testate pozitiv, avem un număr mai mic de persoane la ATI

Sâmbătă, Florin Cîțu are programată la Sibiu și o întâlnire cu reprezentanții cultelor pentru a discuta despre campania de vaccinare.

”Trebuie să ducem vaccinul în zona rurală și pentru asta o să mă văd cu reprezentanții cultelor”, a mai spus prim-ministrul.

De la începutul campaniei naționale de imunizare, în România au fost vaccinate 4.531.945 de persoane, dintre care 393.989 au primit prima doză de ser, iar 4.137.956 au îndeplinit schema completă de imunizare, potrivit raportării de vineri a Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților privind Vaccinarea anti-COVID-19.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)
22:02 - Cum a fost sancționat un bărbat care conducea cu peste 200 km/oră pe un drum naţional din Olt