Focar de COVID-19 la Spitalul Județean din Galați. 27 de cadre medicale au fost testate pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2

Focar de COVID-19 la Spitalul Județean din Galați. 27 de cadre medicale au fost testate pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2
Foto: Pixabay.com

Marți, directorul Spitalului Județean „Sf. Andrei”, din Galați, a anunțat că trei secții ale unității medicale vor fi închise pentru dezinfecție terminală, scrie Agerpres. 27 de cadre medicale au fost testate pozitiv pentru COVID-19.

Cele trei secții care vor fi închise sunt Chirurgie 3, Nefrologie şi Medicală 1. Aici sunt internaţi, în prezent, 26 de pacienţi care sunt transferaţi la alte secţii din spital, după cum a precizat Valentina Dobrea, directorul spitalului, potrivit sirsei citate mai sus.

27 de cadre medicale, infectate la Spitalul Județean din Galați

Toți angajații din cele trei secții au fost testați pentru COVID-19. Cele mai multe cadre medicale au fost descoperite în secția Medicală 1, fiind 16 persoane pozitive. La Nefrologie au fost testate pozitiv alte şase cadre medicale, iar la Chirurgie 3, un număr de cinci, potrivit Agerpres.

Spitalul Judeţean Galaţi a solicitat DSP detaşarea unui cadru medical care să coordoneze anchetele epidemiologice, având în vedere că mai multe cadre medicale, inclusiv din alte secții față de cele menționate, inclusiv medicul epidemiolog al unităţii medicale.

Situația dramatică la Spitalul Județean din Galați

Toate unitățile suport COVID sunt pline, iar noii pacienți așteaptă cu zilele într-o zonă tampon organizată la Spitalul de Urgență Galați pentru a fi transferate la unitățile spitalicești speciale pentru cei infectați cu SARS-CoV-2. O altă mare problemă în județ este numărul insuficient de ambulanțe.

Totodată, problema este agravată de numărul insufiecient de ambulanțe, care nu fac față cererilor. Astfel că, pacienții trebuie să aștepte ore sau chiar zile întregi pentru a fi transportați. Spre exemplu, luni, un număr de 32 de pacienți așteptau să fie transferați la spitale suport COVID din Galați. În tot acest răstimp, ei nu primesc niciun fel de medicație.

Urmăriți B1TV.ro și pe