Fostul sediu al Bibliotecii Naționale, scos la închiriere pentru cazinouri, cafenele și oameni de afaceri

Fostul sediu al Bibliotecii Naționale, scos la închiriere pentru cazinouri, cafenele și oameni de afaceri

Fostul sediu al Bibliotecii Naționale a fost scos la închiriere. Clădirea a fost revendicată în urmă cu 8 ani de Camera de Comerț și Industrie București.

Potrivit profit.ro, în oferă sunt trecute atât spații de la subsolul clădirii, unde pot fi amenajate un cazinou și un club al oamenilor de afaceri, cât și de la parter, pretabil pentru cafenele și restaurante, și de la cele două etaje ale clădirii, unde pot fi organizate conferințe sau amenajate săli de bal.

Directorul general al Camerei de Comerț și Industrie București (CCIB),George Vodislav, a declarat pentru sursa citată că și o parte dintre din angajații CCIB urmează să își mute biroul în această clădire.

Fostul “Palat al Bursei” are o suprafață construită de 1.957 metri pătrați. El a fost construit după cepreședintele din 1904 al Camerei, George G. Assan,a mers în audiență la Regele Carol I.

La acea dată, lucrarea a fost estimată la 800.000 de lei aur.

Din 1955, începând cu regimul comunist, clădirea a devenit sediul Bibliotecii Naționale a României până în 2008, când a fost retrocedată Camerei de Comerț și Industrie București, prin decizie aInaltei Curți de Casație și Justiție.