Fotografia atribuită Charlie Hebdo despre criza sanitară din România, un fake. Imaginea a fost distribuită intens pe rețelele sociale din România (FOTO)

Fotografia atribuită Charlie Hebdo despre criza sanitară din România, un fake. Imaginea a fost distribuită intens pe rețelele sociale din România (FOTO)
Foto: Facebook @ Football Aspects

În mediul online din România a circulat o fotografie, atribuită publicației franceze de satiră Charlie Hebdo, despre situația dramatică pe care a provocat-o pandemia de COVID-19, însă poza era un fake.

Fotografia atribuită Charlie Hebdo despre criza sanitară din România, un fake, a fost distribuită intens pe rețelele sociale din România

În realitate, fotografia atribuită Charlie Hebdo era un fake, fiind de fapt o editare a copertei pe care a avut-o Charlie Hebdo în ediția din 19 iulie 2020, una care portretiza situația critică din Franța de la acel moment. Practic, autorul falsului a înlocuit numele Franței cu cel al României, o situație remarcată și de tekdeeps.com.

Foto: Facebook @ Football Aspects

În trecut, publicația Charlie Hebdo a publicat o caricatură controversată cu Simona Halep. Se întâmpla în iunie 2018, când tenismena cucerea în premieră Roland Garros.

Caricatura publicației franceze a circulat în presa internațională și a provocat un val de mânie în România, astfel că a fost nevoie inclusiv de o reacție din partea ambasadei franceze la București.

În caricatura respectivă, o femeie ridica trofeul French Open deasupra capului, cu titlul: „O româncă a câștigat Roland Garros: Fier vechi, fier vechi!”.

Charlie Hebdo este un săptămânal francez de satiră care a devenit cunoscut publicului larg după ce a fost ținta a două atacuri teroriste. În atentatul din 2015 au murit 12 persoane, inclusiv directorul publicației de la acel moment, precum și alți renumiți jurnaliști și caricaturiști.

Ultima oră
00:18 - Alexandru Rafila: Valul 5 COVID e posibil să vină la jumătatea lunii ianuarie / Propunerea ministrului Sănătății privind certificatul verde
23:57 - Cine este și cum arată soțul celebrei Dalida din „Las fierbinți”. Povestea celor doi a început la Costinești: „I-a plăcut cum muncesc. A fost așa o chimie”
23:54 - Gigi Becali a ieșit la atac. Reacția patronului FCSB după ce Patriarhul Daniel s-ar fi vaccinat anti-COVID
23:46 - Alexandru Rafila, despre varianta Omicron: Sunt informații că ar fi de patru ori mai transmisibilă decât tulpina Delta. Va ajunge și în România, sigur
23:37 - Klaus Iohannis a înaintat în grad mai mulţi reprezentanţi ai STS, SIE, SPP, Ministerului de Interne și Ministerului Apărării
23:29 - Haos total cu testele de salivă pentru elevi. Misiune dificilă pentru profesori / Clanul Cămătaru și magazinul de haine al lui Cătălin Botezatu le livrează la Guvern
23:26 - SUA, în contextul comasării de trupe ruse la frontierele Ucrainei: „Toate opțiunile sunt pe masă. Rămâne ca NATO să decidă care sunt următoarele mișcări”
23:19 - Octavian Jurma: Noua tulpină de coronavirus e capabilă să producă valuri epidemice. Ea dislocă foarte repede varianta Delta și reușește s-o înlocuiască (VIDEO)
23:17 - Demi Moore, dezamăgită de bărbați. Actrița se iubește cu o femeie?
22:57 - Comisarul european pentru transporturi, întâlnire cu Maia Sandu. Adina Vălean: Aspirațiile pentru prosperitate și justiție au determinat pașii Republicii Moldova spre UE