Furnizor al Institutului Clinic Fundeni, amendat și oprit temporar de ANPC

Furnizor al Institutului Clinic Fundeni, amendat și oprit temporar de ANPC
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a amendat cu 10.000 de lei şi a oprit temporar funcţionarea unui furnizor de produse alimentare al Institutului Clinic Fundeni din Capitală.

Ce a transmis ANPC

„În urma unei informaţii apărute în spaţiul public referitoare la neconformităţi ale unor produse alimentare puse la dispoziţie pacienţilor, la Institutul Clinic Fundeni din Capitală, ANPC a desfăşurat o acţiune de control la operatorul economic SC Hiper Ambrozia SRL, furnizorul acestor produse. Pentru abaterile de la legislaţia în vigoare constatate de comisarii ANPC, în timpul verificărilor, au fost aplicate mai multe sancţiuni: amenzi contravenţionale în valoare de 10.000 lei; oprirea definitivă de la utilizare/comercializare a produselor alimentare neconforme; oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficienţelor; închiderea unităţii pentru o perioadă de până la şase luni”, se arată într-un comunicat al ANPC, citat de Agerpres.

Neregulile identificate au vizat nerespectarea temperaturii de depozitare şi folosirea unor recipiente neconforme pentru depozitarea unora dintre ingrediente, în acestea aflându-se impurităţi şi bucăţi din material plastic.

Condiţii tehnice şi igienico-sanitare improprii

Mai mult, ANPC a constatat desfăşurarea activităţii agentului economic în condiţii tehnice şi igienico-sanitare improprii, cum ar fi pavimentul depreciat, cu ciobituri, capacul sistemului de ventilaţie încărcat cu praf şi grăsime; conducte izolate necorespunzător; plafonul cu zone deteriorate, rupte, cu găuri, cu infiltraţii; conducte neigienizate, cu strat gros de praf, rugină şi grăsime; cabluri neizolate; pereţii laterali pătaţi, cu tencuială exfoliată.

Totodată, inspectorii au constatat folosirea unei camere cuptor cu strat de gros grăsime arsă (pe pereţii laterali, tubulatură) dar şi utilizarea unor tăvi de coacere cu strat gros de grăsime arsă şi a unor navete neigienizate corespunzător, cu strat de praf şi etichete rupte.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`