Gheorghe Falcă A DEMISIONAT de la Universitatea ‘Aurel Vlaicu’, după ce i s-a acordat titlul ‘Doctor Honoris Causa’ lui Adrian Năstase

Gheorghe Falcă A DEMISIONAT de la Universitatea 'Aurel Vlaicu', după ce i s-a acordat titlul 'Doctor Honoris Causa' lui Adrian Năstase

Gheorghe Falcă a demisionat din funcția de profesor al universității ‘Aurel Vlaicu’ după ce instituția i-a acordat titlul ”Doctor Honoris Causa” lui Adrian Năstase, scrie Agerpres.

Falcă, primar al orașului Arad,preda, din 2018, Științe ale Comunicării la Facultatea de Inginerie, potrivit agenției citate.

“Gestul universității de a conferi titlul de Doctor Honoris Causa încalcă angajamentul neimplicării politice. Întregul demers este lipsit de discernământ academic“. Primarul a susținut că îl consideră pe Năstase “un non-model pentru societatea românească şi tinerii acesteia“, a spus Falcă, potrivit sursei citate.

Amintim că Adrian Năstase a primut titlul onorific de doctor honoris causa al Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad în data de 18 mai.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a condus comisia de laudatio. Andronescu a spus că este „convinsă că istoricii îl vor aşeza (n.r. pe Adrian Năstase) acolo unde îi este locul”.