Gigi Becali, despre bustul său de la Scornicești: Ne apropiem puțin de cultul personalității. Nu e păcat pentru că nu se închină nimeni la el (VIDEO)

Gigi Becali, despre bustul său de la Scornicești: Ne apropiem puțin de cultul personalității. Nu e păcat pentru că nu se închină nimeni la el (VIDEO)
Foto: fanatik.ro

Gigi Becali a vorbit marți, într-o intervenție telefonică pentru Știrile B1 TV, despre faptul că un bărbat din Olt i-a făcut un bust pe care l-a amplasat la umbra unei salcii, între Piteşti şi Slatina, aproape de intarea în Scorniceşti, localitatea în care s-a născut Nicolae Ceaușescu.

Latifundiarul susține că acest gest se apropie puțin de ideea de cult al personalității, dar nu este un păcat pentru că gestul a fost făcut din dragoste.

”Cultul personalității. Este posibil. Ne apropiem puțin de idolatrie. Nu e păcat pentru că nu se închină nimeni la el, nu este pus în curtea unei biserici, nu are legătură cu cele sfinte. Este făcut din dragoste și nu este condamnabil.

Nu prea seamănă și nu merit eu, nu am făcut atâtea fapte că să fiu pus eu ca bust în diferite colțuri ale țării. E adevărat că atunci când am primit diferite tablouri mari cu figura mea și anumite scene religioase, le-am luat și le-am șters pentru că e blasfemie și se apropie de erezie ca să mă faci pe mine sfânt care sunt un om păcătos”, a declarat Becali.

Gigi Becali, despre bustul său de la Scornicești: Ne apropiem puțin de cultul personalității. Nu e păcat pentru că nu se închină nimeni la el

#DIRECT_ONE_cin576#

Tags:
Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)