Gina Puică, martor al vânzării arhivei Cioran: A fost un act de mână, fără prezenţa unui notar

Gina Puică, martor al vânzării arhivei Cioran: A fost un act de mână, fără prezenţa unui notar

Gina Puică, menţionată de Eleonora Cioran, a intervenit telefonic , la emisiunea Evenimentul Zilei, pentru a lămuri detaliile tranzacţiei care a dus la vânzarea documentelor către Laurence Tacou. Puică a menţionat că actul de vânzare cumpărare nu a fost semnat la notar, dar conţinea un inventar al documentelor şi a fost semnat de martori.

Tranzacţia nu a fost semnată la notar pentru că Laurence Tacou se grăbea şi întârzia la o înmormântare şi fiul Eleonorei Cioran, Stavrescu, a insistat pe un fond de animozitate a insistat să se semneze actele.

“Era vorba de un inventar. Tacou a plecat atunci cu documentele (…)  nu a fost vorba de o deplasare la notar, nici nu cred că era timp.”

Am semnat ca martor documentul care atestă vânzarea arhivei contra sumei de 36 de mii euro, de Eleonora Cioran către Laurence Tacou, a spus Puică.

Despre spusele Eleonorei Cioran, Gina Puică a declarat: „Constituie afirmaţii calomnioase deosebit de grave la adresa Laurencei Tacou şi a mea”.

Pentru serviciile sale de translator pentru Laurence Tacou, Gina Puică a precizat că nu a primit niciun ban. Singura remunerație legată de Cioran și venind din partea lui Tacou a constat în drepturile de autor percepute pentru traducerea unei carți apărute la editura ondusă de aceasta, în valoare de 1.200 de euro.

Gina Puică, despre sustragerea arhivei Cioran: Este o calomnie

Tags:
Ultima oră
11:34 - Momente de coșmar pentru un grup de turiști aflați în vacanță la Suceava. 14 persoane s-au autoevacuat, după ce pensiunea a luat foc
11:31 - Ion Ţiriac, implicat într-un scandal de răsunet. S-a lăsat cu îmbrânceli: „E o agresiune!”
11:24 - Drogul violului la Vama Veche! Cum cedează femeile avansurilor, fără să-şi dea seama
11:15 - România, țara din Europa cu cei mai mulți morți în accidente rutiere. Lista celor mai periculoase drumuri
11:10 - Sorin Cîmpeanu, despre rezultatele la titularizare: Un semnal de alarmă. Soluția poate să fie una complexă, vă asigur că vom lucra. Pe 1 octombrie va trebui să avem și propuneri concrete (VIDEO)
11:00 - Moda mașinilor pe plajă a ajuns și în SUA. Un autoturism de lux, parcat la malul mării (VIDEO)
10:39 - O nouă formă de malware face tot mai multe victime în mediul online. Hackerii au acces la datele personale printr-o aplicație falsă
10:38 - Titularizare 2021. Sorin Cîmpeanu: 20% dintre candidați nu au luat nici măcar nota 5. Din promoția curentă, au rezultate și mai slabe. 15 candidați au luat nota 1, avem unii eliminați pentru fraudă (VIDEO)
10:25 - Dacia și-a suspendat activitatea în uzina de la Mioveni. Motivul pentru care angajații au fost trimiși acasă
10:10 - Octavian Berceanu: 70-80% din deșeurile abandonate în Sectorul 1 provin din renovări de apartamente și birotică. Avem o iresponsabilitate pronunțată în rândul cetățenilor. Trebuie să disciplinăm populația (VIDEO)