HALUCINANT: O femeie a încercat să nască ACASĂ, doar cu sprijin PSIHOLOGIC! Acum are DOSAR PENAL…

HALUCINANT: O femeie a încercat să nască ACASĂ, doar cu sprijin PSIHOLOGIC! Acum are DOSAR PENAL…

O femeie din Iaşi a încercat miercuri să nască acasă, însă şi-a rănit grav copilul. În stare gravă, atât femeia, cât şi nou-născutul au ajuns la spital, iar medicii s-au chinuit să le salveze viaţa. Cadrele medicale sunt revoltate şi vor să facă plângere penală, anunţă Ziarul de Iaşi.

Medicii susţin că femeia, care a fost la un pas de moarte, a intenţionat să nască acasă cu ajutorul unei doule (persoană care asistă psihologic nașterea naturală).

Şeful secţiei de obstetrică şi ginecologie din cadrul Spitalului Cuza Vodă din Iaşi, prof. univ. dr. Mircea Onofriescu, a declarat că o femeie în vârstă de 31 de ani, care a născut în 2016 un copil prin cezariană, a decis să nască cel de al doilea copil la domiciliu, cu ajutorul unei persoane care nu are cunoştinţe medicale de specialitate.

Deşi fusese supravegheată pe parcursul sarcinii de un medic specialist, pacienta a stat cinci ore în travaliu, încercând să nască singură, până să se prezinte la spital, în stare gravă.

Ea s-a prezentat miercuri, în jurul orei 19.30 – 20.00 în Triajul Maternităţii Cuza Vodă, în stare critică, având „dilataţie completă şi capul fetal blocat la strâmtoarea superioară”.

Pacienta a declarat debutul travaliului la domiciliu, în jurul orei 14.30, fiind monitorizată de la ora 15.30 la domiciliu, de o doulă, adică persoană care nu are cunoştinţe medicale şi nici experienţă în asistarea unei naşteri şi care ajută doar psihologic o naştere naturală.

Potrivit medicului Mircea Onofriescu, preşedintele Societăţii Române de Obstetrică şi Ginecologie, actul medical desfăşurat la domiciliu este de o „gravitate extremă”, mai ales în cazul gravidelor care decid să nască acasă după ce, anterior, au născut printr-o operaţie cezariană.

„Este primul caz de acest fel cu care ne confruntăm. Este de o gravitate deosebită şi va fi analizat şi la nivel de societate profesională naţională pentru a nu se mai pune în pericol viaţa mamelor şi copiilor dintr-o lipsă de educaţie sanitară evidentă. Voi face şi o plângere penală pentru a afla cine este persoana care a asistat naşterea. În Marea Britanie şi în alte state occidentale se practică naşterile la domiciliu, dar cu personal specializat. Niciun cadrul medical din lume nu va asista însă o naştere naturală la domiciliu dacă pacienta a avut anterior operaţie cezariană. Există foarte multe riscuri şi complicaţii în astfel de situaţii. De aceea, dacă o gravidă alege să nască natural după operaţie cezariană asta trebuie să se întâmple într-un spital, cu personal specializat şi, mai ales, cu experienţă”, a declarat Mircea Onofriescu.

Ultima oră
18:12 - Guvernul modifică legea pentru a despăgubi păgubiții înainte de declararea definitivă a falimentului: Fondul de Garantare a Asiguraţilor poate efectua plăţi la 60 de zile de la retragerea licenţei asiguratorului
18:06 - Nicușor Dan: Nu avem noul preț cu care ne va vinde ELCEN gigcaloria. Nu suntem în constrângeri financiare să nu putem mări subvenția; o problemă ar putea veni din contractul cu Comisia Europeană (VIDEO)
17:48 - Gina Pistol, către Smiley: „Mă laşi să mă întorc la Asia Express?”. Răspunsul uimitor pe care i l-a dat artistul
17:48 - Echinocțiul de toamnă 2021. Cum vor fi afectate zodiile și la ce trebuie să fie foarte atente când iau decizii
17:48 - Începe Festivalului Strada de C`Arte în care se vor lansa peste 40 de volume și vor avea loc concerte, proiecții de film sau lecturi publice. Lista evenimentelor anunțate de BCU
17:35 - Nicușor Dan: Pe ceea ce înseamnă paturi de spital în București nu există o presiune în acest moment. Ne dorim cu toții ca această creștere să nu fie explozivă în continuare (VIDEO)
17:34 - Marcel Ciolacu: „După decizia CCR, dacă nu există conflict, imediat PSD va vota moțiunea de cenzură. Dacă există conflict, PSD va depune imediat moțiune de cenzură”
17:27 - Raluca Turcan, despre salariul minim: Solicitarea de majorare se încadrează între 8% și 12%. Creșterea va fi consistentă inclusiv pe partea de salariu net
17:17 - Accident feroviar în Timiș: Mecanicul unui tren şi şoferul unui camion, transportaţi la spital, în urma unei coliziuni
17:13 - Maria Buză a dat Capitala pe viața la țară: „Să fie un an de când m-am mutat. Sunt cea mai fericită”