Helmut Duckadam s-a întâlnit cu ursul, pe munte. S-a oprit fix lângă el (VIDEO)

Helmut Duckadam s-a întâlnit cu ursul, pe munte. S-a oprit fix lângă el (VIDEO)
Urs brun, surprins de către Helmut Duckadam

În societatea românească, în ultimele luni, s-a discutat intens despre problematica urșilor. Helmut Duckadam, fostul portar al Stelei București, a avut ocazia de a se întâlni cu un exemplar, eveniment pe care fostul sportiv l-a privit cu încântare.

„Eroul de la Sevilla” a fost împreună cu familia în excursie, la Lacul Sfânta Ana, în județul Harghita. Întâlnirea cu ursul a fost filmată și publicată de fostul portar pe pagina sa de Facebook. Aflat în mașină, stelistul s-a oprit la o distanță de aproximativ un metru de animalul sălbatic.

Anunțul șeful Gărzii de Mediu, despre împușcarea urșilor care dau târcoale

Comisarul-şef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a oferit detalii luni despre legislația aflată în lucru care va permite intervenția autorităților pentru înlăturarea urșilor periculoși. Șeful Gărzii de Mediu a precizat că împuşcarea reprezintă ultimul act care trebuie făcut în legătură cu orice animal pentru că e o acţiune capitală:

„Dacă nu avem alte soluţii, va fi o soluţie, pentru că, dacă intră peste tine în casă, e greu să mai faci managementul situaţiei. Vorbim de un animal care poate deveni captiv, care în momente de panică se poate manifesta violent pentru că încearcă să scape”, a declarat Octavian Berceanu la Digi 24.

Urmăriți B1TV.ro și pe