Iaht luxos la malul mării: Vasul lui Onassis, în Portul Constanța (VIDEO)

Iaht luxos la malul mării: Vasul lui Onassis, în Portul Constanța (VIDEO)
foto: yachtharbour.com

"Christina O" este noua vedetă de pe litoral! Nu este vorba despre un star de cinema, ci despre iahtul ce a aparţinut miliardarului Aristotel Onassis și care poartă numele fiicei sale. Ambarcaţiunea de lux se află acum în portul Constanța și poate fi închiriată de oricine este dispus să plătească 600.000 de euro, arată B1 TV.

"Christina O", iahtul armatorului grec Aristotel Onassis, i-a avut la bord pe unii dintre cei mai bogați oameni ai lumii. Poate fi închiriat pentru o plimbare cu 40.000 de euro și cu câteva sute de mii de euro pentru cei care doresc să se răsfețe cu o croazieră de lux.

Ambarcațiunea are dotări impresionante: 18 apartamente de lux și unul special. Piscina care se află la pupa navei are un mozaic ce înfățișează un minotaur, iar o simplă apăsare a unui buton transformă bazinul într-un ring de dans.

Iaht luxos la malul mării: Vasul lui Onassis, în Portul Constanța

#DIRECT_ONE_5ljpa9#

Folosit ca navă-escortă în cel de-al Doilea Război Mondial, vasul a fost cumpărat la începutul anilor 50 de miliardarul Aristotel Onassis pentru suma de aproximativ 30.000 de dolari.

De atunci, s-a impus drept una dintre vedetele navigație mondiale, găzduind, de-a lungul timpului personalități precum John F. Kennedy, Richard Burton, Frank Sinatra, Greta Garbo sau Grace Kelly. De altfel, Winston Churchil și-a petrecut ultimii ani din viață la bordul yachtului lui Onasis.

Şi Nicolae Ceaușescu s-a arătat interesat de vas. De altfel, a fost atât de impresionat încât a oferit pe yacht zece milioane de dolari.

Ambarcațiunea poate găzdui 34 de pasageri și deține chiar și un heliport. La bordul ei se află acum 7 persoane și un echipaj format din 35 de marinari și personaj auxiliar.

Nava rămâne câteva zile în Portul Constanța, până când va sosi la noi în țară un important om de afaceri arab. Apoi, yahtul va porni spre Turcia.