Ilie Năstase, atacat dur de un militar: "Aţi primit nejustificat un grad militar. Dacă eraţi patriot nu făceaţi circ de Ziua Naţională!“

Ilie Năstase, atacat dur de un militar: "Aţi primit nejustificat un grad militar. Dacă eraţi patriot nu făceaţi circ de Ziua Naţională!“

Fostul mare jucător de tenis, Ilie Năstase, a fost protagonistul unui incident la parada militară de Ziua Națională de la Arcul Triumf, când acestuia, îmbrăcat în costumul de general de patru stele, i-a fost refuzat accesul în zona oficială pentru că nu a avut invitație. (Detalii AICI)

Refuzul a iscat un incident în care Ilie Năstase nu s-a sfiit în a folosi înjurături. Comportamentul acestuia a fost aspru taxat de un militar de carieră care îi atrage atenția că a primit nemeritat gradul militar care îi permite să se îmbrace mereu în uniformă și îi reproșează că arată că nu este un patriot prin circul făcut.

"Domnule Năstase, am tot respectul pentru performanța dumneavoastră sportivă, dar asta nu înseamnă că mi se pare și justificat faptul că ați primit un grad militar, indiferent care ar fi acela.

Un adevărat general are peste 25-30 de ani de carieră în spate, are misiuni în teatre de operații și multe, multe studii de specialitate, pe tot parcursul său profesional. Nu sunteți la fel cu cei 20-30 de generali din tribună. Nici ei nu sunt la fel cu dumneavoastră, fiecare are meritele lui. Dumneavoastră ați folosit uniforma de general în cele mai nepotrivite locuri, la prezentări de modă sau în tribuna unor meciuri de tenis, fără nicio legătură cu regulamentele militare. Și nu mă refer numai la păr… Uniforma de general nu este un costum de scenă!

Întotdeauna, la Parada de Ziua Națională au existat reguli, pe care muritorii de rând le-au respectat, fie că erau parlamentari, miniștri, generali, veterani de război sau simpli cetățeni, cei cu care ați fost dumneavoastră nevoit să vă amestecați ieri. Cu această ocazie, poate ați constatat și că nu se vede și nu se aude mare lucru din defilare din afara tribunei oficiale.

Este regretabil faptul că nu ați fost invitat, dar sunt sigur că puteați rezolva situația cu un simplu telefon. Dacă erați un adevărat român patriot, nu făceați circ de Ziua Națională!

Iar să folosiți copilul pentru a atrage atenția mi se pare cel puțin jenant!", a scris Daniel Anghel pe Facebook.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)