Ilie Năstase vrea referendum pentru scoaterea unui cuvânt din limba română

Ilie Năstase vrea referendum pentru scoaterea unui cuvânt din limba română

Ilie Năstase propune un referendum pentru scoaterea unui cuvânt din limba română. La împlinirea vârstei de 70 de ani, marți, fostul tenismen a declarat că își dorește, printre altele, să fie eliminată cerșetoria, cuvândul rusesc "DA" să fie înlocuit cu "SI" și mai vrea ca numele mari ale sportului românesc să fie respectate în România.

"Ce-şi doreşte Ilie nu e ceva imposibil. Ba chiar se poate realiza", scrie prosport.ro.

1. "În domeniul sportului… am fost la Budapesta, am văzut o sală incredibilă. Să se pună şi numele meu unei săli de sport sau unei arene de tenis. Pe noi ne-au dat afară de la Arenele BNR, ungurii i-au dat 16 milioane de dolari domnului Ţiriac pentru turneu"

2. "Mi-aş dori ca Nadia Comăneci să aibă o sală care să-i poarte numele, chiar dacă locuieşte în America. E mai româncă decât mine Nadia"

3. "Vreau ca unul dintre stadioanele României să se numească Gheorghe Hagi"

4. "Mi-aş dori ca bugetul pentru sport să fie mai mare ca bugetul pentru sănătate, pentru că dacă faci sport, eşti sănătos!"

5. "Mi-aş dori un referendum în care noi să scoatem din limba română cuvântul rusesc DA şi să-l înlocuim cu SI! Nu ştiu ce caută cuvântul DA în limba română!"

6. "Aş vrea un referendum să se facă o lege contra cerşitului. Nu contra oamenilor bătrâni, ci a minorilor! Nu vedeţi un copil în toată lumea cerşind! La noi sunt folosiţi şi asta mă deranjează foarte tare"

7. "Aş dori să aflu exact adevărul despre Revoluţia din România. Mă zgârie mai mult pe inimă decât la cap această problemă"

Ultima oră
09:19 - Românii cumpără apartamente și case la mare. Cât costă locuințele de lux din Mamaia Nord (VIDEO)
08:36 - Cel mai aglomerat weekend pe litoralul românesc. Surprize în topul celor mai căutate stațiuni: „Cererea este mai mare ca oferta” (VIDEO)
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic