Iliescu, la 27 de ani de la Revoluție: Nu tot ce am trăit în comunism a fost rău, nu tot ce trăim acum este bine. Totuși, avem ceva în plus – libertatea de a schimba ce e rău

Iliescu, la 27 de ani de la Revoluție: Nu tot ce am trăit în comunism a fost rău, nu tot ce trăim acum este bine. Totuși, avem ceva în plus - libertatea de a schimba ce e rău
Foto: Ziua de Constanta

Nu tot ce am trăit în comunism a fost rău, nu tot ce trăim acum este bine. Este mesajul transmis de Ion Iliescu la aniversarea a 27 de ani de la declanşarea Revoluţiei. Fostul preşedinte mai precizează că, acum, românii au libertatea de a schimba ceea ce este rău, în pofida limitărilor democraţiei.

”Nu tot ce am trait in comunism a fost rau, nu tot ce traim acum este bine. Acum insa avem ceva in plus: libertatea de a schimba ceea ce este rau. Depinde de noi sa folosim aceasta libertate, si, din nou solidari, ca in decembrie 1989, sa schimbam ceea ce trebuie schimbat, cu instrumentele politice pe care ni le pune la indemana democratia. Nu idealizam democratia, ca sistem politic, stim ce limite are, dar stim si ca, fara ea, sacrificiile celor care au luptat pentru libertate in decembrie 1989 ar fi inutile”, a scris, pe blogul personal, Ion Iliescu, citat de B1 TV.

Fostul preşedinte susţine că românii ar trebui să fie mândri de realizările pe care le-au avut după căderea comunismului, chiar dacă acestea au fost realizate prin muncă, sacrificii şi suferinţă.

Acesta a arătat că, după integrarea euro-atlantică, România are o altă bătălie importantă de dus, și anume dezvoltarea durabilă a ţării, astfel încât populaţia să aibă o viaţă mai bună.

”Este prea multa saracie in tara, avem probleme in sistemele de educatie, sanatate, protectie sociala. Nu vom realiza nimic din ceea ce ne-am propus daca nu vom fi uniti, daca nu vom folosi inteligent munca si gandirea tuturor romanilor. Revolutia Romana trebuie sa ne uneasca, nu sa ne dezbine”, a mai scris Iliescu, subliniind totodată faptul că regimurile totalitare au marcat viaţa românilor multă vreme.