În plină revoltă a deținuților, șeful Administrației Naționale a Penitenciarelor vrea să iasă la pensie

În plină revoltă a deținuților, șeful Administrației Naționale a Penitenciarelor vrea să iasă la pensie
Foto:revista22.ro

În plină revoltă a deținuților din mai multe închisori, directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor, Claudiu Bejan, a decis că se va pensiona de la 1 august, informează HotNews, care citează surse guvernamentale.

De altfel, Ministrul Justiției, Raluca Prună, i-a cerut acestuia demisia la începutul anului, în contextul scandalului așa-ziselor cărți științifice scrise pe bandă rulantă de pușcăriașii-vedetă. La acel moment, Bejan a refuzat să plece. Totuși, acum, în contextul crizei din penitenciare, întrebată dacă a luat în calcul demisia lui Bejan, Prună a răspuns că ”măsurile administrative nu pot fi adoptate în situații de criză”.

„Nu am luat în calcul niciun fel de cerere de demisie, pentru că suntem într-o situație de criză și, cum am spus și ieri cu privire la adoptarea unor măsuri legislative în situații de criză, tot așa spun că și măsurile administrative nu pot fi adoptate în situații de criză. Nu servește nimănui acum o schimbare a conducerii ANP, ceea ce nu înseamnă că nu evaluez foarte serios performanța managerială a conducerii ANP. De altfel, lucrez și pentru schimbarea condițiilor de evaluare a performanței la nivelul ANP. Dar nu pe criză, lucram la asta de dinainte”, a declarat Raluca Prună, potrivit Digi24.

Aceasta a mai precizat că nu este mulțumită de activitatea conducerii ANP și că a spus acest lucru încă din decembrie, dar ”avem niște reguli în această țară, trebuie să lucrez cu această instituție și cred că e în interesul persoanee condamnate”.