Încă 5 pacienți COVID-19, transferați la spitale din afara țării. Medicul Emilian Imbri: Este o soluție de moment. Aceste ţări nu au mai multe paturi ATI decât România

Încă 5 pacienți COVID-19, transferați la spitale din afara țării. Medicul Emilian Imbri: Este o soluție de moment. Aceste ţări nu au mai multe paturi ATI decât România
Medicul Emilian Imbri / Foto: captură B1 TV

Criza sanitară din țara noastră se adâncește, iar spitalele sunt de-a dreptul sufocate de pacienți infectați cu noul coronavirus. Astfel ca România primește acum ajutor din afara tarii, unde sunt transferați pacienții aflați in stare grava.

Vineri, încă 5 pacienți COVID au ajuns in unitățile medicale din Austria și Polonia. 2 pacienți aflați în UPU Cluj au fost transferați în Austria și alți 3 pacienți din UPU Iași în Polonia.

Toți cei 5 aveau nevoie de asistență medicală într-o secție de Terapie Intensivă, însă în spitalele din România nu mai sunt paturi libere în ATI pentru pacienții infectați cu SARS-CoV2.

Nu este prima acțiune de acest fel. Până acum au fost transferați 26 de pacienți infectați cu SARS-CoV-2 în Ungaria, în urma înțelegerii dintre România și țara vecină privind preluarea unor pacienți. Din păcate, un pacient a decedat in timpul transportului.

Ungaria va ajuta România să trateze 50 de pacienți infectați cu Covid-19 care au nevoie de terapie intensivă, a declarat ministrul de Externe ungar, Peter Szijjarto.

Există nişte acorduri internaționale care se practica de ani de zile, fie că este vorba de pacienți cu arsuri, sau cu COVID. De obicei, se practică cu țările vecine, apropiate. În perioada pandemiei, Franța şi Germanai au avut momente în care s-au ajutat reciproc tot din cauza lipsei de locuiri. Și noi avem Ungaria, Austria, Polonia. Bolnavii din zonele de granițe sau apropiate, pot să transfere bolnavi. Să nu vă imaginaţi că aceste ţări au mia multe paturi decât România, dar îşi pot permite să aloce un număr de paturi”, a declarat medicul Emilian Imbri, sâmbătă dimineață, într-o intervenție telefonică pentru B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
18:58 - Florin Roman: Pentru cloud-ul guvenamental avem 500 de milioane de euro în PNRR. Banii vin pe măsura termenelor și suntem presați de timp / Doar puțin peste 10% dintre români au competențe digitale primare (VIDEO)
18:16 - Florin Roman (PNL), reacție la controversele privind lucrarea din CV-ul său: Eu n-am ajuns ministru la beletristică. Sunt cu conștiința împăcată. Când ajungi ministru, sunt și lucruri bune și lucruri mai puțin bune (VIDEO)
18:07 - Alexandru Rafila, despre măsurile din noaptea de Revelion: Vă daţi seama că nu vor fi unele stupide care să facă imposibilă, de exemplu, întoarcerea la timp acasă (VIDEO)
17:44 - Prognoza meteo pentru săptămâna 6-12 decembrie 2021. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion (VIDEO)
17:43 - Dorel din Panciu a pus un brad uriaș de Crăciun fix în mijlocul intersecției. Mașinile au circulat printre crengi (VIDEO)
17:23 - Antrenorul unei echipe din Egipt a murit după ce s-a bucurat la un gol marcat în prelungiri de jucătorii săi
17:02 - Sorin Grindeanu: Ruptura de Liviu Dragnea a apărut când mi-am asumat aproape în mod personal să dau OUG 14 / Reacția liderului social-democrat la acuzația că a fost acasă la Klaus Iohannis
16:43 - Femeia cu cele mai mari buze din lume se pregătește de o nouă intervenție estetică. Uite ce rezultate își dorește să obțină
16:38 - Alexandru Rafila: Nu se pune problema utilizării certificatului verde la slujbe. Asta nu înseamnă că nu ne dorim sprijin din partea bisericilor în respectarea măsurilor anti-COVID (VIDEO)
16:20 - Vaslui: Un bătrân și-a ucis soția și fiul, apoi a plecat cu mașina și a făcut accident