Încă un pacient transferat după incendiul de la ”Matei Balș” a murit. Bilanțul tragediei a ajuns la 19 victime

Încă un pacient transferat după incendiul de la ”Matei Balș” a murit. Bilanțul tragediei a ajuns la 19 victime
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Încă un pacient care fusese internat la Institutul „Matei Balş” în pavilionul afectat de incendiu a murit. Numărul total al victimelor după această tragedie a ajuns la 19.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 65 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” din București. Pacientul a fost diagnosticat cu o formă severă SARS-Cov-2 și prezenta afecțiuni asociate.

Miercuri seară a fost anunțat decesul unui alt pacient COVID-19, victima cu numărul 18: un bărbat în vârstă de 68 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” din București. Pacientul a fost diagnosticat cu o formă severă SARS-Cov-2 și prezenta afecțiuni asociate, a precizat Ministerul Sănătății.

Incendiul de la Institutul ”Matei Balș” a izbucnit în dimineața zilei de 29 ianuarie. Cinci oameni au murit carbonizați atunci. Autoritațile au anunțat trei decese imediat după stingerea focului. Un al patrulea a fost declarat decedat mai târziu, dupa ce medicii au încercat fără rezultat să îl resusciteze. Ulterior, o a cincea persoana a fost găsită, tot carbonizată, în baia spitalului, amintește B1 TV. Bilanțul tragediei a tot crescut de atunci până a ajuns la 19 victime.

Săptămâna trecută, premierulFlorin Cîțu a anunțat că a fost aprobată o Hotărâre de Guvern privind acordarea de ajutoare de urgență pentru familiile victimelor incendiului de la Institutul ”Matei Balș”. „Se propune ca familiile celor afectați să beneficieze de un ajutor de urgență în valoare de 5.000 de lei pentru fiecare persoană afectată”, a precizat Cîțu.

Anchetă de durată după incendiul de la Institutul ”Matei Balș”

Cât despre ancheta nu se mai știe nimic nou. Am aflat doar că a fost finalizată vinerea trecută și ca mai multe obiecte au fost trimise la Petroșani, la Institutul de Protecție Antiexploziva.

Deocamdata, parterul Pavilionului 5 nu va fi redat spitalului pentru a fi renovat complet și ramâne sigilat, pentru eventualitatea în care specialiștii de la Petroșani vor avea nevoie de acces în zona respectiva.

Anchetatorii spun că este mult prea devreme să stabilească exact ce s-a întâmplat și dau de înțeles ca ancheta ar mai putea dura câteva saptamâni, poate chiar câteva luni.